Teknoloji devlerinden Apple, yönetimde bazı değişikliklere gitti. Son birkaç yıldır Apple'da tasarımdan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı olarak görev yapan Jonathan Ive, terfi etti. Apple ilk önce Chief Design Officer olarak adlandırılan yepyeni bir tasarım şefi pozisyonu yarattı. Daha sonrasında ise Apple'ın ilk tasarım şefi unvanına Jonathan Ive getirildi.

Uzun zamandır Apple'da çalışan Jonathan Ive, Cupertino merkezli teknoloji devinin en başarılı ürünlerine imza atmıştı. Aynı zamanda 1 Temmuz tarihinde Allan Boya ve Richard Howart adlı iki yönetici Jonathan Ive'den gelen bazı sorumluklara sahip olacak. Howarth, donanım odaklı Endüstriyel Tasarım'dan sorumlu olurken Allan Boya ise Kullanıcı Arayüzü Tasarım Başkan Yardımcısı görevinden sorumlu oluyor. Artık yazılım ve donanım dahil olmak üzere tüm tasarım işlerinden sorumlu olan Jonathan Ive, aynı zamanda satış mağazalarına ve kampus tasarımına yön vermeyi de ihmal etmeyecek.

Öte yandan Apple CEO'su Tim Cook, söz konusu durumu tüm çalışanlarına bir e-posta ile bildirdi. Bu sayede Cook, hem değişiklikleri doğruladı hem de çalışanların yeni pozisyonlarını kutladı.
Teknokulis