Her geçen gün artan internet kullanımı online flört sitelerine katılanların da sayısını hızla arttırıyor. Amerika’da evlenen 3 çiftten biri, Fransa’da ise birlikte olan 4 çiftten biri online ortamda tanışıyor. Çilem Kaya Açık'ın Hürriyet'teki haberine göre internetin gelişmesinden doğrudan etkilenen 4 milyar dolarlık sektörün temsilcileri geçtiğimiz ay Berlin’de yapılan “iDate” fuarında buluştu. Sektörün gelecek öngörüsü giyilebilir teknolojinin yardımı ile karşı taraf için ne hissettiğini öğrenmek ve bu hisse göre harekete geçmek. 

HER GRUBA AYRI ALAN 

Fuarda düzenlenen konferansa katılan Workbench Pazarlama Müdürü Sena Ertem, sektör temsilcilerinin gelecek yıllara ilişkin öngörülerini şöyle aktardı, “Burada konuşulan konuların başında mobil kullanım geliyor. Çok ciddi bir trafik kayışı var bunun nasıl avantajlar getireceği konuşuldu. Ayrıca Facebook’un ilk kez katılması da önemli. Facebook, online tanışma sitelerini çok büyük bir reklam kaynağı olarak görüyor. Hızla büyüyen ve normal hayatın bir parçası olan sektöre verilen değeri gösteriyor. Giyilebilir teknoloji önümüzdeki yıllarda çok büyük farklılıklar getirecek. Kolunuza taktığınız saat ya da herhangi bir giyilebilir teknoloji kalp atışınızdan ya da vücut ısınızın değişmesinden sizi uyaracak. Birini beğendiğinizde düğmeye basmaya gerek kalmadan nesneler konuşacak.”  



Fuarda, milyonlarca üyesi olan dünyanın önde gelen “flört” siteleri sektörde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Facebook’un da bir temsilciyle ilk kez katıldığı “iDate’de öne çıkan konu giyilebilir teknolojiler ile online tanışma sektörünün nasıl şekilleneceği oldu. 90’lı yılların sonunda masaüstü bilgisayarlardan girilen tanışma sitelerindeki trafik giderek mobile kayıyor. Amerika pazarında mobile kayma oranı yüzde 80’leri bulurken, Türkiye’de bu oran şimdilik yüzde 25’lerde. Akıllı telefon sahiplik oranının artmasıyla birlikte mobil pazarda daha da büyüyen sektörün dünyadaki büyüklüğü 4 milyar dolar, Amerika’da ise 2.1 milyar dolar ulaştı. Türkiye’de ilk kez 2000 yılında siberalem.com’un kurulmasıyla başlayan sektörün bugün ki büyüklüğünün 15 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

Önyargılar kırılıyor

WORKBENCH Pazarlama Müdürü Sena Ertem, Türkiye’de 3 kişiden birinin internette tanışmayı denediğini belirterek, “Gelişmiş ülkelere göre bizim ülkemizde online tanışan insanların rakamı çok yüksek olmasa da hızla gelişiyor. Giderek önyargıların kırıldığını görüyoruz. Geçmişin aksine kişiler günlük hayatta sosyalleşemediği için değil vakti olmadığı için online tanışmaya yöneliyor” diye konuştu.