TEKNOLOJIGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çin’de korona virüs ve karantina süreci uzarken kapanan okulların yerini online öğrenme şirketleri almaya başladı. Evden çıkmadan öğrenme imkânı sağlayan şirketler karantina süreci boyunca en yüksek değerlerine ulaştı. Koolearn Technology Holding hisseleri 36 milyar dolar değerine ulaştı.

Korona virüs uluslararası bir tehdit haline geldikten sonra okullar kapatılmak zorunda kalmıştı. 200 milyondan fazla öğrenci okula gidememenin çözümünü internet üzerinden yayın yapan sitelerde öğrenim görmekte buldu. İnternet üzerinden bedava canlı ders anlatımı ve benzeri aktiviteler yapan Koolearn şirketi %83 değer değer kazandı. Bloomberg’in haberine göre şirketin hisse değerleri geçen yılın aynı zamanına göre 17 kat arttı.

Fakat şirketlerin devamlılığı soru işareti yaratıyor. Zeal Varlık Yönetimi baş yatırım yetkilisi Jacky Choi bu modelin sürdürülebilir olmadığını söyleyerek, "Online eğitimin dönüşüm oranı aslında çok düşük, bu da bu şirketlerin gelecekte karşılaşacağı en önemli risktir" ifadelerinde bulundu.