Hande Fırat bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile AK Parti'de Metaverse forumu düzenleneceğini belirtti. Fırat, "Metaverse, kripto para ve sosyal medyada alım satımlarının nasıl yapıldığı incelenecek. Üstelik alım satımların regüle edilmesi de gündemde" dedi.

Fırat, sözlerini şöyle sürdürdü:

Son MYK Toplantısında AK Parti kurmayları, “Şu anda insanlar yurtdışından Meryem Ana Tapınağı’nı, müzeleri satın alıyorlar” demişlerdi. AK Partililere benden söylemesi... Sanal evrenlerde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi de çoktan birileri tarafından satın alınmış. Kim ya da kimler aldı bilinmiyor. Ancak onlardan satın almak için yüklü miktarda para ödemek gerekiyor. Diğer yandan sadece Cumhurbaşkanlığı Külliyesi değil, aynı sorunla parti genel merkezleri de karşı karşıya...

'Sanal alemde parti binalarını satın alan tek parti DEVA'

Öğrenebildiğim kadarıyla DEVA Partisi sanal evrenlerde parti binalarını satın alan tek parti. Bunun ne önemi var diyeceksiniz? Örneğin sanal gözlükle sanal evrenlere girenler, AK Parti binasının önünden geçerken, bir sürprizle karşılaşıp “Z” Partisi’nin afişini görebilirler... Benden uyarması... Daha da önemlisi belli ki bu sanal evrenler de bir süre sonra bir çatı altında birleşecek. İyi olanlar kazanacak.

Metaverse nedir?

Meta ve evren kelimelerinin kısaltması olan ve gerçek dünya ile sanal dünyanın birleşimini sunan metaverse, insanların avatarlar olarak etkileşime girebileceği bir ortam. Artırılmış bir sanal gerçeklik sunan bu evren, bireylerin farklı cihazlar arasında hareket etmesine de olanak tanıyor. Sanal bir siber uzayda iletişim kuran insanlar, içerisinde bulundukları bilim kurgu vizyonunun ürün ve hizmetlerinden de yararlanıyorlar.

Metaverse konsepti, yazar Neal Stephenson tarafından 1992 yılında yazılan roman “Snow Crash”de ortaya atılmıştı.

Metaverse arazi satışları 500 milyon doları aştı

 

Metaverse’de bir kadın 3 erkek tarafından tacize uğradı

 

Metaverse çalışma hayatını nasıl etkileyecek?