CES 2016’da sahne alan ilk isimlerden Çinli teknoloji devi Lenovo, yeni ürünlerini görücüye çıkarmaya başladı.
 
X1 Carbon dizüstü ailesi
 
Lenovo, fuarda 2016 model X1 Carbon dizüstü ailesini de görücüye çıkardı. Yeni nesil X1 Carbon, altıncı nesil Skylake işlemci seti sayesinde daha ince ve daha hafif bir yapıya kavuşmuş durumda.
 


X1 Carbon 14 inçlik ekranında 1080p ve 1440p olmak üzere iki farklı ekran çözünürlük seçeneği sunuyor. IPS LCD panel kullanılan X1 Carbon bu sayede daha kaliteli görüntüler ve daha geniş görüş açıları vadediyor. Alıştığımız ThinkPad tasarım anlayışından dışarı çıkmayan X1 Carbon, adından da anlaşılacağı gibi karbon fiber malzemeyle kaplı. Daha ince ve hafif bir yapıya kavuşan dizüstü 1,67 cm kalınlığında ve 1,17 kg ağırlığında.
 
Core i7 Skylake işlemci, 16 GB RAM ve 1 TB’a kadar SSD desteği sunan X1 Carbon, WiGig kablosuz bağlantı teknolojisine sahip. Söz konusu teknoloji 7 Gbps hızında aktarma işlemci yapabiliyor. Şubat ayından itibaren piyasadaki yerini alacak olan yeni nesil Lenovo ThinkPad X1 Carbon, 1299 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak.
 
360 derece dönüştürülebilir Lenovo X1 Yoga
 
Lenovo X1 ailesine ait Carbon dizüstü bilgisayarından sonra Yoga serisini de yeniledi. Ailenin aykırı serisi Yoga, yine binbir farklı şekle girerek, eğlence arayan kullanıcılara hitap ediyor.


 
Yeni nesil Lenovo X1 YOGA, 360 derece dönüştürülebilir yapısıyla farklı görüş ve kullanım açıları sunuyor. Dizüstü, Stand, Çatı ve Tablet olmak üzere dört farklı kullanım şekli sunan bilgisayarda Intel Core i7 işlemci, 16 GB’a kadar RAM ve 1 TB’a kadar SDD desteği bulunuyor. 4G LTE özelliği de kullanıcılara opsiyonel olarak sunuluyor.
 
Tıpkı X1 Carbon gibi Yoga da 14 inçlik OLED ekranında 1440p ekran çözünürlüğü sunuyor. Askeri dayanıklılık sertifikasına da sahip olan OLED ekran, kaliteli görüntülerin yanında sağlamlık konusunda da taviz vermiyor. Stylus kalem opsiyonuna da sahip olan Yoga bilgisayarların en uygun versiyonu 1449 dolar fiyat etiketine sahip.
 
Lenovo dünyanın ilk 3D kameralı monitörünü tanıttı
 
CES 2016’da birçok yeni ürün duyuran Lenovo’nun tanıttığı cihazlar arasında en çok dikkat çekenlerden biri 3D kameralı monitör oldu. Dünyanın ilk 3D kameraya sahip monitörü, başarılı özellikleri ve şık tasarımıyla öne çıkıyor.
 
lenovo1

ThinkVision X24 Pro adlı monitörün sağ üst köşesinde bulunan RealSense SR300 3D kamera ile gelen monitör, bu kamera ile kullanıcılara büyük bir kullanım kolaylığı sağlıyor. Bilgisayarla etkileşime geçmek isteyen kullanıcılar belirlenen hareketleri yaparak menüler arasında gezinebiliyor veya istediği uygulamaya erişebiliyor. Çerçevesiz ekranıyla oldukça iyi görünen 23,8 inçlik monitör Full HD çözünürlük sunuyor. 1000:1 kontrast değeri ve 7 milisaniye tepki süresine sahip monitörün IPS ekranı her açıdan kaliteli görüntü sunmayı başarıyor.
 
İki adet 3 wattlık hoparlörü bulunan cihazın çift mikrofonu gürültüleri engelliyor. Cihazda ayrıca USB-C girişinin yer aldığı da göze çarpıyor. Mayıs ayında 399 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacak olan monitörün yanında 150 dolara kablosuz şarj özellikli stand satın almak da mümkün oluyor.