LG, akıllı telefon stratejisinde önemli bir karara imza attı. Mobil bölüm başkanın Dr. Jong-Seok Park sağlık sorunlarını nedeniyle görevinden ayrılmasının ardında, şirketin akıllı cihazlarda nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyordu. Yeni yapılanmanın ardından, akıllı cihaz tarafında ilk hamle geldi. Bu hamle sonucunda, LG'nin G Pro serisinin artık rafa kaldırıldığı gelişmeleri ortaya çıktı.
 
LG G Pro serisi üst düzey modelli temel alan daha büyük ekranlı bir model. Örneğin LG G Pro 2'de 5.9 Full HD ekran, LG G2'de ise 5.2 inç'lik ekran bulunuyor.
 
Şimdi ise LG G serisi eskisine göre daha büyük ekrana sahip ki, G3'te 5.5 inç'lik 2K ekran bulunuyor. Koreli Heraldcorp sitesinin raporuna göre mobil departmanın yeni başkanı artık G Pro serisinin ömrünü tamamladığına inanıyor. G4'e daha fazla odaklanmak ve daha fazla enerji sağlamak için G Pro serisinin bitirildiği düşünülüyor.
 
Daha önceki söylentilerde LG G Pro 3'te Nuclun yongasının olacağı ve 2015 başlarında piyasaya sürüleceği ileri sürülmüştü. Eğer son rapordakiler doğruysa LG G Pro 3 piyasaya sürülmeyecek. Ayrıca Nuclun'un zayıf performansı da diğer söz konusu bir nokta.