Geçen sene Optimus G modelini hazırlayan ve ardından Google ile anlaşıp Nxus 4 olarak uygun fiyatla satışa sunan LG aynı taktiği bu sene G2 modelini Nexus 5 yaparak tekrarladı. Firmanın ürün gamındaki en iddialı model olan G2'nin 10 milyondan fazla satacağı düşünülüyordu ama kullanıcılar Nexus 5'e yönelince G2 satışları sadece 2 milyonda kaldı. Firmanın büyük bir moral bozukluğu yaşadığı ortada.
DigiTimes’ın elde ettiği rapora göre sene sonuna kadar dünya genelinde sadece 2 milyon G2 satıldı. Bunun en büyük nedeni G2'den kısa süre sonra tanıtılan ve çok daha ucuz olan Google Nexus 5. Benzer özellikleri daha ucuza sunan Nexus 5'in tercih edilmesi şaşırtıcı değil. Android 4.4 KitKat ile gelen Nexus 5, Android 4.2 Jelly Bean içeren G2'nin hızını kesen en ciddi darbe oldu.
Aslında Nexus 5'i de LG üretiyor ve daha az olsa da kazanç elde ediyor. Firmanın yeni hedefi gelecek yaz tanıtılacak olan G3 ile şansı kendi lehine çevirmek. Aynı kaynaktan gelen bilgiye göre Huawei Ascend P6 da ciddi biçimde beklenenin altında kaldı. Huawei’nin amacı 10 milyon satıştı ama sadece 3 milyonda kaldı. Bu iki büyük üreticinin beklentilerinin altında kalmasından ötürü akıllı telefon pazarında paylar ve sıralamalar değişebilir.
 
LG'DEN AÇIKLAMA
 
‘LG G2 beklenen ilgiyi görmedi’ başlıklı, 30 Aralık tarihli haberde yer alan LG G2 satış rakamları resmi bir bilgiye dayanmamaktadır. DigiTimes isimli sitede yayınlanan haber, tamamen Koreli bir analistin LG G2 satış rakamlarına ilişkin tahminini içermektedir. LG Electronics olarak G2’ye yönelik hedeflerimiz devam etmektedir."
 
Radikal-Teknolog