Güney Kore’nin iki teknoloji devi Samsung ile LG arasındaki rekabet bitmiyor. Phablet alanını başlatan Samsung’un Galaxy Note serisine kattığı son model olan Note 3 hayli pahalı olsa da epey ilgi gördü. LG ise daha önceki Optimus G ve Optimus G Pro modellerinden sonra G2 ile devam etmiş ama phablet olan Optimus G Pro’yu güncellememişti. Bu kez beklenen model LG Gx olarak geldi.
 
LG Gx modelindeki Gx kısmı “Harika Kullanıcı Deneyimi” (Great user eXperience) demek oluyor. Sade tasarıma ve şaşırtıcı derecede ince 9.2 mm gövdeye sahip olan cihaz özellik dolu. LG’nin yeni modellerinde yer alan yazılımsal uygulamaların tümü listeleniyor. Q Memo, Q Remote, Knock-on ve diğer çözümler hazır. LTE ile 4G bağlantı desteği olan LG Gx’de dört çekirdekli Snapdragon 600 1.9 GHz işlemci, 2 GB RAM ve 32 GB depolama yer alıyor.
Yeri gelmişken 5.5 inç Full HD ekrana da değinmek gerekli. IPS tip panelin sunduğu renkler gerçekçi ve görüş açıları geniş. LG bu modelde 13 MP ana kamera ve 2.1 MP ön kamera kullanmayı uygun bulmuş. Son nesil Android Jelly Bean işletim sistemi yüklü olan LG Gx’in bataryası 3140 mAh kapasiteli ve çıkarılabiliyor. NFC de içeren phablet ilk aşamada Güney Kore ile sınırlı kalacak ve ardından diğer pazarlarda da satışa sunulacak.