Firmanın 2015 yılı değerledirmesinin yapıldığı basın toplantısında konuşan Gökyıldırım, Türkiye’de elektronik perakende sektörünün 40 milyar TL’lik büyüklüğü bulunduğunu ve sektörde yüzde 12 oranında bir büyüme beklendiğini söyledi.
Türkiye’de sektördeki büyüme oranının 2020’de de yüzde 5.9 olacağını belirten Gökyıldırım, bu oranla Türkiye’nin Avrupa’da elektronik perakendesinde en büyük ikinci ülke haline gelebileceğini kaydetti.
Yenal Gökyıldırım, pazarda organize perakendenin oranının yüzde 50’nin üzerine çıktığını ve geleneksel perakendenin oranının giderek azaldığını da vurguladı.

6 mağaza açıyor

Media Markt Türkiye’nin 2015 sonuçlarını da aktaran Gökyıldırım, organize elektronik perakende kanalının iki katı büyüdüklerini belirtti. Yenal Gökyıldırım, “Bir önceki yıla kıyasla sepet büyüklüğünde yaklaşık yüzde 30’luk bir artış yakaladık. Son 3 ayda da yüzde 17 ciro artışı kaydettik. Yüzde 50’ye yakın büyüme yakaladığımız E-ticaret kanalıyla Media-Saturn Holding içinde en fazla büyüyen ülkelerden biri olduk” dedi.
Gökyıldırım, Türkiye’de emin adımlarla büyüdüklerini dile getirerek, “177 bin metrekare toplam perakende alanı ile Türkiye’nin en geniş satış alanına sahip zinciriz. İlkini Ankara’da hayata geçirdiğimiz şehir mağazalarımızla yeni bir ivme kazandık. 2016’da beşi şehir mağazası olmak üzere toplam 6 yeni mağazamızı daha hizmete açacağız” bilgisini verdi. 

28 futbol sahası 

Gökyıldırım, sektörde 2016’da yüzde 12 oranında bir büyüme beklenmesine karşın, kendilerinin yüzde 20 oranında büyümeyi planladığını da dile getirdi.
Media Markt Başkanı Gökyıldırım, en çok tercih edilen firma olmak istediklerini de belirterek, şu bilgileri verdi: “Müşterilerin mağazalarımızda geçirdikleri süre 180 milyar dakika. En çok sattığımız ürünler cep telefonu ve televizyon. Mağazalarımızda 177 bin metrekareye ulaştık. Bu da 28 futbol sahası ediyor. Aktif perakendede en büyük metrekareye sahibiz. 5 yıl içinde Avrupa’da en hızlı büyüyen ülke olmak istiyoruz.”
Gold’la ilgili bir soruyu da yanıtlayan Gökyıldırım, “Bu markanın satın almasıyla ilgilenmiyoruz şu anda. Ama Türkiye’de gerek organik gerekse inorganik büyümeye devam edeceğiz” dedi.
 
Mağazalarda tekno dönüşüm başlattı

Yenal Gökyıldırım, Media Markt mağazalarının elektronik perakende dünyasındaki son teknolojilerle tamamen yenileneceğini de açıklayarak, “Mağazalarımızda elektronik etiket uygulamasını başlattık. Online kiosklar, elektronik etiketler ve yenilenen mobil uygulamalarımız, mağazalarımızda hayata geçireceğimiz dijital dönüşümün bir parçası olacak” dedi. Mağazalar ve online alışveriş sitesinin yanı sıra mobil, tablet ve çağrı merkezini de içeren çok kanallı stratejilerini de güçlendireceklerini belirten Gökyıldırım, araştırmaların Türk tüketicilerin yüzde 56’sının çok kanallı alışveriş yapmayı tercih ettiğini gösterdiğini kaydetti.