Savunma Sanayi Müsteşarlığı, söz konusu ihtiyaç için çeşitli firmaların ürünlerini testlerden geçirirken, bunlar arasından Sarsılmaz A.Ş’nin üretip, yurt dışına da ihraç ettiği “Kılınç 2000 Mega” model tabancayı tercih etti. Müsteşarlık, bu anlaşmayla ilk kez bir yerli üreticiden yüksek özellikli tabanca tedariği gerçekleştirmiş oldu.
 
ABD’den Kolombiya’ya
 
Sarsılmaz Silah Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Latif Aral Aliş, ilk etapta TSK’ya 8 bin 600 adet tabanca teslim edeceklerini, 2 ay içinde bu teslimatı tamamlayacaklarını söyledi. Aliş, “Bütün Orduya yapıyoruz. İhtiyaçları olması durumunda üretmeye devam edeceğiz. Firma seçimini TSK yaptı. Bu da çok sevindirici. Teknolojimiz ve tesislerimiz hızlı, doğru üretim için çok uygun” ifadesini kullandı.
Kılınç 2000 Mega’nın tasarımı, Çekoslovakya döneminde geliştirilen ünlü “CZ-75” tabancasına dayanıyor. Türk polisi tarafından da kullanılan tabanca, dünya çapında ülkelere ihraç ediliyor. Aliş, tabancayı ABD, Kolombiya, Filipinler, Güney Afrika gibi pek çok ülkeden talep geldiğini, buralarda ordu, polis ya da sivillere satış gerçekleştirdiklerini anlattı.
 
Osmanlı çağrışımlı isim
 
Tabancanın ismini “silaha yakışır olsun, biraz da Osmanlı çağrışımı yapsın” diye Kılınç koyduklarını ifade eden Aliş, tabancanın yüksek performans ve yüksek ateş gücüyla iddialı olduklarını kaydetti.
Kolay arıza yapmayan, hedefte dağılımı yüksek bir tabanca olan Kılınç, otomatik iğne, emniyet mandalı gibi emniyet mekanizmalarına sahip. Özellikle ordu ve polis kuvvetleri kullanımları için tasarlanan, 9 milimetre kalibreye sahip silah, yarı otomatik özellikte. Boş şarjörlü ağırlığı ise 1 kilogram civarında.