OKI Europe  sponsorluğunda hazırlanan yeni IDC inceleme raporu, Avrupa'daki işletmelerin iş yeri verimliliğini korumak ve artırmak için bilgilere "her zaman ve her yerden" güvenli biçimde erişmeye ihtiyacı olduğunu ortaya koydu.

Araştırma, her geçen gün daha fazla dijital bilgiye erişen  şirketlerin veri erişimi ve güvenliğine dikkat etmesi gerektiğinin altını çiziyor. Ancak, son bulgulara göre, Avrupa'daki KOBİ'lerin  yüzde 75'i, kullanıcı kimliği gibi bir dosya güvenlik sistemi kullanmıyor. Bu da, onları güvenlik tehditlerine karşı savunmasız bırakıyor.

MFP’ler ile güvenli  mobil baskı

IDC'nin bulguları, artan mobil iş gücünün ve çalışma şeklindeki değişikliklerin baskı ve belge yönetimi üzerinde dönüştürücü bir etkiye sahip olduğunu doğruluyor. IDC, 2018 yılına kadar, iş gücünün  yüzde 75'inin ofis dışında, mobil cihazlar üzerinden çalışacağını tahmin ediyor . 

Akıllı MFP'lerin değişen modern iş yerlerindeki rolüne bakıldığında bu esnek cihazların, çalışanlar ve departmanlar için güvenli kimlik kartı, güvenli PIN kodu ve akıllı telefon ve tablet gibi mobil cihazlar aracılığıyla erişilebilen özelleştirilmiş araçlar sunmak üzere programlanabildiğini gösteriyor. Pull 
printing özellikli bir akıllı MFP'ye bir yazdırma görevi gönderildiğinde cihaz, kullanıcının yalnızca fiziksel olarak cihazın yanında olduğu ve güvenlik kartını okuttuğu ya da PIN kodunu girdiği takdirde belgeyi alabilmesine izin verecek şekilde programlanabiliyor.