Microsoft, müşterilerine kesintisiz bulut hizmetleri sunmak amacıyla Cloud OS Network adını verdiği küresel iş ortaklığı ağı çerçevesinde 25’ten fazla yerel bulut iş ortağıyla çalışmaya başladığını duyurdu. Microsoft’un anlaştığı bulut iş ortakları arasında Türkiye’den DorukNet de yer alıyor.
Microsoft, müşterilerine kesintisiz bulut hizmetleri sunmak amacıyla dünya genelinde 25’ten fazla yerel bulut iş ortağının dahil olduğu Cloud OS Network konsorsiyumunu hayata geçirdiğini duyurdu. Konsorsiyumda yer alan şirketler Windows Server with Hyper V, System Center ve Windows Azure Pack’ın aralarında bulunduğu Microsoft bulut teknolojileri üzerinde kurgulanmış altyapı ve uygulamalarla müşterilerine hizmet verecekler. Böylece müşteri veri merkezleri, Windows Azure ve servis sağlayıcıların sunduğu bulut hizmetleri arasına dağılan kesintisiz bir platform sunarak Microsoft’un Cloud OS vizyonunu destekleyecekler.
 
Microsoft Türkiye Sunucu ve Bulut Platformu Yöneticisi Kadir Şener, Cloud OS Network’e dair şunları söyledi:
“Dünya genelindeki lider servis sağlayıcıların yer aldığı Cloud OS Network sayesinde, müşterilerimize uygulama, veri ve cihaz yönetimi ihtiyaçlarını karşılamak üzere sınırları olmayan veri merkezleri kurgulama olanağı sunuyoruz. Bu sayede müşterilerimiz çok daha yetenekli çözümlere, daha fazla esnekliğe ve daha düşük operasyonel maliyetlere kavuşacaklar. Böylece veri merkezlerini yönetmekle uğraşmak yerine kendi asıl işlerine daha fazla odaklanabilecekler.”
 
Bulut Hizmetleri Sunanlar İçin Büyük Fırsat
 
Bulut bilişimin yaygınlaşması, servis sağlayıcıları müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun katma değerli hizmetleri hibrit bulut çözümleriyle sağlamaya yönlendiriyor. Cloud OS Network’e dahil olan servis sağlayıcılar, yeni servisleri daha düşük maliyetle çok daha hızlı bir şekilde hayata geçirebiliyor, müşterilerine daha cazip alternatifler sunabiliyor ve gelirlerini artırabiliyorlar. Microsoft Cloud Platform sayesinde servis sağlayıcılar Windows Azure’un sunduğu yeteneklere ve en iyi özelliklerine kolayca erişebiliyorlar.
 
DorukNet Genel Müdürü Gökhan Erkman, Cloud OS Network’e dahil olmanın kendileri için önemini şu sözlerle ifade etti: “Microsoft’la gerçekleştirdiğimiz işbirliği, müşterilerimize Microsoft’un Cloud OS vizyonu çerçevesinde yeni nesil çözümler sunmak için önemli bir fırsat anlamına geliyor. Günümüzde yaşanan uygulama, cihaz ve veri patlaması, bulut bilişime dayalı çözümlerin yaygınlaşmasında önemli bir etken. Bu teknolojiler kurumlarda yaygınlaştıkça, Microsoft ile birlikte sunduğumuz bulut bilişim çözümlerinin kurumlara çok daha büyük değer sağlayacağını düşünüyoruz.”
Cloud OS Network konsorsiyumunda yer alan şirketler dünya genelinde 90’dan fazla aktif pazarda, 425’ten fazla veri merkezine dağılmış 2.4 milyon sunucu üzerinden günde 3 milyondan fazla müşteriye hizmet veriyor.
 
Cloud OS Network iş ortakları arasında DorukNet, Alog, Aruba S.p.A., Capgemini, Capita IT Services, CGI, CSC, Dimension Data, Fujitsu Finland Oy., Fujitsu Ltd., iWeb, Lenovo, NTTX, Outsourcery, OVH.com, Revera, SingTel, Sogeti, TeleComputing, Tieto, Triple C Cloud Computing, T-Systems, VTC Digilink  ve Wortmann AG yer alıyor.