Gamescom oyun fuarına katılan Microsoft ve Sony, Köln kentinde gerçekleştirilen etkinlikte konsol alanındaki yeniliklerini tanıttı. Her iki firma da yeni oyun ve içeriklere odaklanırken, birçok yeni oyunun duyurusu yapıldı.
Microsoft, bağımsız üreticilerden yüzlerce yeni oyun sunulacağını açıkladı. Duyurulan yeni oyunlardan bazıları Fable Legends, Quantum Break, Forza Horizon 2 ve Evolve oldu. İlk olarak geçtiğimiz yıl düzenlenen Gamescom'da duyurulan MMORPG oyunu Fable Legends'ın 16 Ekim'de beta versiyonu sunulacak.

Gamespot'un haberine göre Forza Horizon 2, Eylül ayında Xbox One ve Xbox 360 için; Halo 5 ise 2014 sonunda sadece Xbox One için hazır olacak. Tomb Raider'ın yeni oyunu ise Xbox'ın özel oyun paketi dahilinde 2015 sonunda gelecek.

Microsoft'tan beyaz konsol

Xbox konsolları için hazırlanan 'Friends' (Arkadaşlar) adlı yeni içerikte, oyuncuların arkadaşlarıyla güncel gelişmeleri takip etmesi ve temas halinde kalması sağlanacak. 'Snap Center' adlı bir diğer içerik ise oyunlar arasında ileri-geri seçim yapmanızı ve oyun değiştirmenize imkan verecek. Özellikle ayrıca diğer içerikler arasında gezinmek de mümkün olacak.
Microsoft, oyunseverler için iki farklı oyun için özelleşmiş konsollar da sunacak. Bir tanesi, ilk olarak Microsoft çalışanları için üretilen beyaz Xbox One olacak. Konsol, third person shooter oyunu Sunset Overdrive ile gelecek ve fiyatı 399 dolar olacak. İkinci konsol ise COD: Advanced Warfare için hazırlanacak ve 499 dolar fiyatla satılacak.
Yeni oyun tanıtmak konusunda geride kalan Microsoft, yeni konsollarla ilgi toplamayı amaçlayacak.




Sony oyunlarda bir adım önde

Sony, Gamescom'da oyunların yanı sıra yeni donanım yazılımını da tanıttı. PlayStation 4 için için hazırlanan 2.0 güncellemesinin, yakın zamanda sunulacağı belirtildi.

IGN sitesinin verdiği bilgiye göre, güncelleme oyunculara 'oyun tarzları benzer diğer oyuncuları bulma' imkanı verecek. Yeni yazılımla oyun tavsiyesinde de bulunacak olan PS4, doğrudan YouTube bağlantısı sunacak.

PS4'ün öne çıkan içeriği ise SharePlay. İçerik, nerede olursanız olun bir oyunu görsel olarak arkadaşlarınızla oynama imkanı verecek. SharePlay, satın almış olduğunuz oyunu, oyuna sahip olmayan arkadaşınızla oynamanıza izin verecek. Kısaca takım çalışması içeren her türlü oyunda arkadaşınızı davet edebileceksiniz.

Sony altı ay içinde sunulmaya başlayacak önemli oyunları da Gamescom'da duyurdu. Bu oyunlar arasında inFamous: First Light, LittleBigPlanet 3, The Order: 1886 ve Bloodborne gibi yapımlar var. Dikkat çeken oyunlardan biri, faciayla sonuçlanan bir deney sonucunda Void adında kasvetli bir yerde kendinizi bulduğunuz The Tomorrow Children. Minecraft'ten ilham aldığı izlenimi veren oyunda kaynak toplamak ve canavarlarla mücadele etmek için zekanızı ortaya koymanız gerekiyor.

Sony'nin tanıttığı onlarca oyun arasında fragmanı dikkat çeken diğer yapımlar The Vanishing Of Ethan Carter, Volume, Hollowpoint ve Time olarak belirdi.
Sony, Xbox One'dan 100 dolar ucuz olan PS4 ile 10 milyon barajını da geride bıraktığını duyurdu. Sony üçüncü çeyrekte PS4 ile Xbox One satışlarını üçe katlamıştı.