Microsoft’a yıllarca emek vermiş olan eski Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çağan’ı hatırlarsanız. Bilişim sektörünün duayenlerinden Çağan, 26 yıllık profesyonel yaşamını Microsoft Türkiye’de noktalayıp yepyeni bir yolculuğa çıktı.
 
Elma ve armut yetiştirmek üzere 2009 yılında kendi sermayesiyle Camandıra şirketini kuran Çağan, aldığımız bilgilere göre, kuzeniyle birlikte aileden kalma topraklarda yetiştiriciliğe  devam ediyor. Bursa Karacabey’de bulunan 220 dönüm bahçesinin bir kısmında elma ve armut yetiştiren Çağan, ürünlerini Karfrut markasıyla pazarlıyor. Hemen belirtelim, Karfrut, Çağan’ın kendi yaratmış olduğu bir marka değil. Ertuğrul Karaevli 2006 yılından bu yana Karfrut ve Fruti markalarıyla Trakya’da bodur meyvecilik yapıyor. Bu alanda Karaevli’nin knowhow’ından faydalanan Çağan, yılda bin 200 tonluk bir üretim gerçekleştirdiklerini aktarıyor. Karfrut  şirketiyle birlikte üretim yılda 5 bin tona ulaşıyor.
Bodur meyvecilik yapan Çağan,  fidanların İtalya’dan geldiğini, İtalyan danışmanlara yurtdışındaki örnekleri aratmayacak bir işletme olma yolunda olduklarını belirtiyor. İyi Tarım Uygulamaları belgesi almaya hak kazandıklarını belirten Çağan, Türkiye’de en kaliteli meyveyi sofraya getiren bir işletme olmayı amaçladıklarını aktarıyor. Çağan’ın bahçesinde Sultaniye köyünden kadınlar çalışıyor. İşletmenin 50 kişilik mevsimlik işçi kadrosu dışında dört de sürekli çalışanı var. İleride ihracat yapmayı düşündüklerini söyleyen Çağan, ‘’Öncelikle iç piyasadaki talebi karşılamak istiyoruz’’ diyor.
Kaynak - Para Dergisi