Google'ın kısa bir süre önce tanıtımını yaptığı akıllı telefonu Motorola Moto X'in üretimi için hummalı bir çalışma içerisine girmiş durumda. Motorola'yı geçtiğimiz yıl 12,5 milyar dolara satın alan Google önemli bir karar alarak, MotoX telefonlarını Texas'ta ortaklık yaptığı Flextronics fabrikasında üretmeye başladı.
Motorola CEO’su Dennis Woodside 400 bin m2'ye kurulan ve 2.500 kişinin çalıştığı fabrikadan haftada 100 bin telefon sevkiyatı yapıldığını açıkladı. Woodside fabrikanın bu hızla çalışması durumunda yılda 5 milyon adet telefonun sevk edebileceği belirtildi.
Bu sayı, Google’ın kazandırdığı güçle eski günlerini arayan Motorola için fena olmasa da, şirketin baş tutacağı önemli rakiplerinden Apple, sadece geçtiğimiz mali dönemde 31.2 milyon telefon nakliyatı yaptı.

‘KAPASİTE ÇOK DAHA YÜKSEK’
Reuters’a konuşan Woodside, ilk yıl için hedefin 5 milyon civarında olduğunu belirtse de, üretim kapasitelerinin çok daha yüksek olduğunu ifade etti.
Motorola CEO’su, Moto X üretiminin yapıldığı Texas’taki fabrikada ‘her yıl on milyonlarca telefon üretilebileceğini’ belirtti. Woodside, talep artışına göre üretimin artacağını sözlerine ekledi.
Mashable’ın verdiği bilgiye göre, Google Moto X’in reklam kampanyası için 500 milyon dolar bütçe ayırdı. Telefonun ilk TV reklamları, ABD’de yarın yayımlanacak.