Google teknoloji devi Motorola’yı sayın aldıktan sonra Motorola tekrardan akıllı telefon pazarına hızlı bir giriş yapmak istedi. Bu sebeple çıkaracağı yeni telefonlar merakla bekleniyordu. Hatta bu dönemde Moto X isimli bir cihaz büyük merak uyandırmıştı.
Ancak Google CEO'su Eric Schmidt elinde Moto X ile kameralara yakalandı. Idaho'da yapılan bir teknoloji buluşmasında görüntülenen Moto X bir anda gündeme oturdu.
Daha önce Moto X'in fotoğrafları sızmıştı ancak yeni fotoğraflar bir farklılık içeriyor. Daha önce sızan fotoğraflarda cihaz siyah renkli iken bu kez beyaz rengi ile karşımıza çıktı. Aslında cihazın arka tarafı beyaz iken ön tarafı siyah renkli.
Fotoğrafları incelediğimiz zaman büyük bir kamera lensine sahip olduğunu görebiliyor. Ayrıca bu lens diğer cihazların aksine gövdenin ortasında yer alıyor. Led flaş da aynı şekilde gövdenin ortasına yerleştirilmiş durumda.
Cihazın özelliklerine baktığımız zaman çift çekirdekli 1.7GHz hızında işlemcisinin olması bekleniyor. 720p çözünülürlüğünde olan ekranın fotoğraflara bakıldığı zaman pek küçük olmadığını görebiliyoruz. 2GB RAM ve 16GB dahili hafıza ile gelmesi beklenen cihazda Android 4.2.2 işletim sistemi yüklü olacaktır. Ayrıca cihazın arka kamerasının 10 mega piksel çözünülürlüğünde olması beklenirken ön kamerası ise 2 mega piksel çözünülürlüğünde olacak. Acrıca cihazda yüklü olan Android'in daha saf olması bekleniyor. Bu sayede cihaz diğer Android modellerine göre daha istikrarlı çalışacaktır. Fotoğrafları incelediğimiz zaman cihazın arka kapağının elden kaymamak için tırtıklı bir yapıda olduğunu görüyoruz.