Dünyanın lider internet TV ağı Netflix, 2012 yılından bu yana Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde lisanlı, orijinal ve ortak yapımlara 1,75* milyar dolardan fazla yatırım yaptığını açıkladı. Yatırımlarıyla sürekli büyüyen Netflix, bugün Avrupa’da yüksek kaliteli prodüksiyon üretimi ve dağıtımında öncü bir konumda bulunuyor. Netflix’in bölgede 90’dan fazla orijinal dizi, film, belgesel, çocuk programı ve stand-up gibi içeriklerle yer alıyor.

 Berlin’de düzenlenen toplantıda tanıtılan Netflix’in yeni içerikleri arasında, Avrupa’nın farklı ülkelerinde çekilen dizi, film, belgesel, çocuk programları ve stand-up gösterileri yer aldı. Her biri farklı yapım aşamasında olan birçok içeriğin tanıtıldığı toplantıda Almanya’nın ilk orijinal Netflix dizisi Dark, İtalya’da çekilen korku/gerilim dizisi Suburra ve İspanya’da çekilen 1920’lerin romantizminden esinlenen dizi Las Chicas Del Cable gibi örnekler ilk kez duyuruldu.

Bugün yapılan toplantıda duyurulan içerikler arasında ayrıca BBC One, BBC Two ve Canal Plus ile ortak üretilen TROY: Fall of a City, Black Earth Rising ve The Spy gibi yapımlar da bulunuyor. Troy dışında Marcella (ITV), Kiss Me First (Channel 4), Watership Down (BBC), La catedral del mar (Antena 3), Rita (TV2 Denmark) ve El ministerio del tiempo (RTVE) gibi diğer ortak yapımlar da yer alıyor. Bu ortak çalışmalar; The Break (RTBF), Nobel (NRK), Cannabis (Arte), Bordertown (YLE), No Second Chance (TF1), Call My Agent! (France 2), Case (RUV), Beau Sejour (VRT) ve The Same Sky (ZDF) gibi lisanlı diziler kadar Avrupa ortak yapımlarının giderek büyümesine katkıda bulunuyor.

 Her biri Avrupa yapımı olsa da bu yeni içeriklerden heyecan duyması gereken sadece Avrupa değil. Golden Globe Ödüllü The Crown ve Marseille ve 7 años gibi filmlerin ve Gad Elmaleh, Jandino Asporaat and Dieter Nuhr gibi stand-up gösterilerinin olduğu birçok içerik dünyanın her yerine yayılmış 93 milyondan fazla Netflix üyesi tarafından keyifle izlenebilecek.

 “Harika hikaye anlatımı hiçbir coğrafi sınır tanımıyor. 4 yıldır, 18 ülkede ürettiğimiz orijinal program ve filmlerin ardından şunu biliyoruz ki çekici hikayeler her yerden gelebilir ve nereden geldikleri önemli değildir. Önemli olan dünyanın her yanındaki izleyiciler arasında etkileşim yaratmasıdır” diyen Netflix İçerik Yöneticisi, Ted Sarandos toplantıdaki sözlerine şöyle devam etti; “Aslında geçtiğimiz yıl Netflix’te yayınlanan Avrupa içeriklerini izleyenlerin yarısından fazlası Avrupa dışından geldi. Bu nedenle gelecek dönem yayına girecek uluslararası içeriklerin hem kendi ülkelerinde hem de diğer ülkelerde beğenileceğinden eminiz”.