Apple'ın her yıl düzenlediği geliştiriciler konferansının 25.'si WWDC 2014 San Fransisco'da gerçekleştirildi.  Apple CEO'su Tim Cook'un sunumuyla başlayan konferansa beklendiği gibi iOS 8 ve OS X Yosemite damga vurdu.
 
Tim Cook'un toplantının başında aktırdığı bilgilerden en dikkat çekici olanı, geçen yıl piyasaya sürülen OS X Mavericks üzerine oldu. Yüklemeleri 40 milyona ulaşan OS X Mavericks, Windows 8'in yüzde 14 paya sahip olduğu işletim sistemi pazarında yüzde 51 paya ulaştığı ünlü CEO tarafından açıklandı.


 
Apple’ın etkinlikte tanıttığı ilk yenilik OS X Yosemite işletim sistemi oldu. Apple yeni işletim sistemine adını verirken Kaliforniya'da bulunan Yosemite parkından esinlenmiş.
Apple ayrıca OS X Yosemite'nın tasarımında iOS 7'den ilham almış.
 
Mac'ten telefonlara cevap verme / arama
 
OS X Yosemite'de en büyük yenilik, Mac’ten mikrofon aracılığıyla iPhone'a gelen aramalara cevap vermek mümkün olacak ve arama yapılabilecek.
 
Tek tuşla cihazlar arası geçiş - Handoff
 
OS X Yosemite'ye, AirDrop üzerinde iOS ve Mac arasında çalışan senkronizasyon aracı Handoff özelliği eklendi. Handoff özelliği sayesinde tek bir dokunuş ile iPad’den Mac’e Mac’ten iPad’e gerçek zamanlı olarak geçiş yapılabiliyor. Örneğin bir cihazda e-posta yazmaya başlayıp diğerinden devam edilebileceksiniz.
 
Yeni bildirim merkezi - Today
 
OS X Yosemite'de gelen bir yenilik ise bildirim merkezinde 'Today' özelliği oldu. Today bölümünde, uygulamalar, Widgetler ve App Store uygulamaları eklenebiliyor.
Ayrıca apple ekranın sol bölümünde bulunan sütundaki uygulamalarının tasarımında değişiklik yaptı.
 
Safari yenilendi
 
Apple yeni işletim sisteminde, Safari web tarayıcısını unutmad. Yeni Safari'de bizleri daha sade tasarım ve daha iyi arama özelliği bekliyor.
 
Sidebar

OS X Yosemite’de sidebar özelliğine, takvimde lokasyon bilgisi eklendi. Bu bölümde, adres defteri, dokümanlar ve takvim etkinlikleriyle entegre çalışıyor. Ayrıca artık “Spotlight” lokal verileri göstermek için coğrafik lokasyonları kullanacak ve ayrıca web’den de aradığınız şeyler hakkında bilgi çekecek.
 
Apple, Mac ekranın merkezine odaklanmak isteyen profesyonel kullanıcılar için ilk kez dark mode adlı yeni bir mod eklemiş.
 
Apple ayrıca, iPhone ve iPad'de kullanılan iMessage uygulamasını artık masaüstüne taşıdı.