Philips, uykunun faydaları ve enerji kaynağı olarak önemi konusunda farkındalığı artırma ve toplumu bilgilendirme amacını taşıyan “2014 Uykunun Gücü” girişimini Dünya Uyku  Günü’nde tanıttı.
Philips  Sağlık Türkiye Genel Müdürü Esen Tümer “İyi bir uyku sağlıklı bir yaşam için ön şarttır. Uyku kalitesinin düşmesi  hipertansiyon, kalp hastalıkları, felç ve diyabet gibi birçok sağlık sorununa sebep olabilir. ‘Uykunun Gücü’ girişimi iyi bir gece uykusunun önemine dikkat çekmeyi ve sağlıklı yaşam tarzının bir parçası olarak daha kaliteli uykuyu teşvik etmeyi amaçlıyor” dedi.
 
Philips tarafından geliştirilen http://www.uykuluyum.com/ sitesindeki online risk değerlendirme testi aracılığı ile bireylerin şu anda tüm dünyada 100 milyon kişiyi etkilediği tahmin edilen  ve en yaygın uyku bozukluklarından biri olan obstrüktif uyku apnesi (OSA) risk seviyelerinin belirlenmesi mümkün oluyor. Test sonunda yüksek OSA riskiyle karşı karşıya olan bireylere sağlık uzmanları ile irtibata geçmeleri öneriliyor.
 
2013 yılında Philips, OSA hastalığı taşıyan kişilerin belirlenmesi ve bu hastalıkla mücadelelerinde yardımcı olunması amacıyla beş yıllık bir sürede bir milyon insanı taramadan geçireceği taahhüdünde bulunmuştu.
 
Philips Sağlık Türkiye Genel Müdürü Esen Tümer “Uykuyla ilgili yapılan tüm bu çalışmaların OSA ve bu ciddi uyku bozukluğunun önemli sonuçları konusunda halkın ve sağlık uzmanlarının farkındalığını artırmasını umut ediyoruz. Philips olarak uykunun genel nüfus sağlığını iyileştirme konusunda nasıl yardımcı olabileceğinin daha iyi anlaşılmasını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.
Uykuyla ilgili önemli konularda harekete geçilmesi amacıyla her yıl düzenlenen Dünya Uyku Günü etkinliği Dünya Uyku Tıbbı Birliği (WASM) tarafından organize ediliyor. WASM, uyku tıbbı uygulamalarının daha az geliştiği yerler başta olmak üzere tüm dünyada eğitimi ve araştırmayı teşvik ederek uyku sağlığının iyileştirilmesini amaçlıyor. Bu yılki Dünya Uyku Günü’nde her yaştan insanın sağlıklı uyuması teşvik edilerek “Rahat Uyku, Kolay Nefes Alma ve Sağlıklı Beden” teması vurgulanıyor.
 
2014 Dünya Uyku Günü ve Philips’in bulunduğunuz bölgede yürüttüğü faaliyetlere ilişkin daha fazla bilgi için http://www.uykuluyum.com/ adresini ziyaret edebilir veya 2014 Dünya Uyku Günü’ndeki açıklamaları aşağıdaki adreslerden takip edebilirsiniz:
Twitter: @PhilipsHealth ve @PhilipsResp
Facebook: Philips Healthcare ve Philips Respironics
Instagram: Philips Healthcare