Güney Kore'nin teknoloji şirketi Samsung, Microsoft’a vermesi gereken telif hakkını tek taraflı ödemek istemiyor. Firma, Microsoft şirketiyle arasındaki telif ödemelerine ilişkin sorunların çözümü için Hong Kong'da bulunan Uluslararası Tahkim Merkezi’ne (HKIAC) başvurdu.
Samsung firmasının 2013’te Microsoft'a telif hakları için ödediği miktar bir milyar doları bulmuştu. Ancak bu miktarın Microsoft'a gecikmeli ödenmesiyle ortaya çıkan yaklaşık 7 milyon dolara yakın faizini, Samsung tek taraflı olarak ödemek istemedi.
Güney Koreli şirket, Microsoft'un Nokia’yı satın alarak 2011'de aralarında imzalanan anlaşmaya aykırı hareket ettiğini iddia etti ve HKIAC başvurdu. Samsung'un bu adımı, Microsoft'un kendisiyle arasındaki lisans ödemeleriyle ilgili anlaşmazlıkların çözümü için New York Güney Eyalet mahkemesine başvurması ardından atması ise dikkat çekti.
Microsoft ile Samsung arasında, 2011 yılında lisans sözleşmesi imzalanmıştı. Sözleşmeye göre herhangi bir anlaşmazlık durumunda çözüm New York'ta aranacaktı. Samsung ise HKIAC’ye başvurararak çözüm adresini Hong Kong olarak belirlemiş oldu.
Öte yandan Samsung firmasının Seul'deki ofisinden şu ana kadar konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.