Samsung, akıllı cihazlarında güvenliği en üst seviyeye çıkarmak için önemli bir işbirliğine gitti. Samsung, Kanadalı cep telefonu üreticisi BlackBerry ile güvenlik alanında işbirliği anlaşması imzaladı. Teknokulis'in haberine göre, yapılan anlaşmaya kapsamında Samsung, önümüzdeki yıl üreteceği akıllı telefon ve tablet modellerinde, BalackBerry'nin güvenlik çözümlerinden faydalanacak.
Samsung'un akıllı cihazlarında kullandığı Knox isimli bir güvenlik uygulaması bulunuyordu. Şimdi BlackBerry'le de yapılan anlaşma sayesinde BlackBerry servisleri ve Knox, tek bir çatı altında birleşerek daha güçlü sonuçlar verebilecek.
Telefonunuzda bir yandan iş profilinizi, diğer yandan da özel profilinizi ayrı ayrı kullanırken, bir yandan da dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı önlemler almış olacaksınız. Birçok kullanıcının Android işletim sistemini yeterince güvenli bulmadığını düşünürsek, bu anlaşmanın güzel sonuçları olabilir.
Tabii anlaşmanın iki taraf için de faydaları var. Samsung bu anlaşma ile kurumsal tarafta daha güçlü hale gelebilir. BlackBerry ise, bu anlaşma sayesinde yeni bir gelir kaynağı kazanmış oluyor.