Kendi adlarına abonelik sözleşmesi olmadan başkalarının adına açılmış cep telefonu hatlarını kullananlara BTK'dan uyarı geldi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), kendi adlarına abonelik sözleşmesi olmadan başkalarının adına açılmış cep telefonu hatlarını kullananlara, kullandıkları hatları üzerlerine almaları için 1 Ekim 2013'e kadar süre verildiğini açıkladı.
Hatlar veda edilecek
Hattı üzerinize almak için tanınan son tarih 01 Ekim 2013 tarihi olarak belirlenmiş durumda. Bu tarihe kadar kullandığı Açık Hattı kendi üzerine almayan aboneler kısa süre sonra hatlarına veda etmek durumunda kalabilirler.
Bu tarihten sonra gelen bilgi ve şikâyetlere göre Açık Hatların belirlenmesi çalışmasına başlayacak olan BTK bu noktada tespit ettiği hatları kapatma yoluna gidecek.
Bu noktada haksız bir şekilde başkalarının hattını kendi üzerine geçirmeye çalışanların engellemesi için de 1 Ekim 2014 tarihine kadar bir itiraz süresi verilmiş durumda. Kendi adınıza olan bir hattı başka bir kullanıcı kendi üzerine taşımış durumda ise 1 Ekim 2014 tarihine kadar BTK’ya itirazın bildirmesi gerekiyor. Aksi durumda o tarihten sonra herhangi bir hak iddia edemiyor.
Taşıma işlemi sırasında kullanılan hattın Aktif olması ve abonenin yanında olması gerek. SMS olarak gelecek olan bir şifre yardımı ile işlemlerin doğrulanması yoluna gidilecektir. SMS olmadan sistem kayıt işlemini sonlandırmamaktadır.
GSM Firmalarında devir işlemi yapılabilecek
Turkcell abonesi olan abonelerin Turkcell İletişim Merkezlerine, Vodafone abonesi olan kullanıcıların Vodafone Shop‘lara, Avea  abonesi olanların ise Avea  İletişim Bayilerine uğraması gerekecek. Bayilerde normal hat açılışı gibi işlem yapılacak olup abonelerden kimlik fotokopisi ve abonelik sözleşmesi alınacaktır.
666 BİN ABONE KENDİ ÜSTÜNE ALDI
BTK, 'Aboneliğin Güncelleştirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar' konulu düzenlemenin hayata geçirildiği geçen eylül ayından buyana toplam 666 bin 748 abonenin kullandığı cep telefonu hattını üzerine kaydettirdiğini bildirdi.