Uzun süredir mali zorluklar yaşayan Kanadalı cep telefonu üreticisi BlackBerry bir süredir satış için kendisine talip olan dev şirketlerle görüşüyor. Bugüne kadar Intel, Google, Cisco ve Samsung'un ilgilendiği BlackBerry'ye en ciddi teklif Fairfax Financial tarafından 4,7 milyar dolarla verildi.
The Wall Street Journal‘da yeni çıkan haberde BlackBerry’ye bu sefer de Facebook'un talip olduğu yazıldı.
Haberde iki şirketin yetkililerinin geçtiğimiz hafta Kaliforniya’da bir araya gelerek satışın detaylarının görüşüldüğü belirtildi. Şu an için her iki şirket bu görüşmeyi yalanlasa da zor durumdaki BlackBerry, mobil mesajlaşma servisi BlackBerry Messenger’ı (BBM) kısa bir süre önce Android ve iOS’e kullanıma sunarak marka değerinin yükselten BlackBerry'yi cazip bir şirket durumuna getirdi.
BBM'in bir haftada 20 milyon kişi tarafından indirilmesi ve aktif kullanıcı sayısının 80 milyon kişiyi geçmesi Facebook'un geleceği açısından BlackBerry'yi satın alma kararında etkili oluyor. Çünkü geçmişte kendi akıllı telefonunu üreteceğiyle ilgili çok sayıda spekülasyonun üretildiği Facebook’un hazır bir şirketi satın almasının bu hedefe daha hızlı ulaşmasını sağlayacağı belirtiliyor.