Murat Vargı Holding ve Gedik Yatırım ortaklığıyla 22 milyon TL yatırımla kurulan StartersHub, girişimcileri destekleyecek. Öncelikle oyun ve dijital içeriklerindeki başvurular kabul edilecek. Projeler fonlanacak ve eğitim gibi destekler verilecek.
StartersHub, girişimcileri cesaretlendir­mek ve parlak fikirlerini global şirket­lere çevirmek amacıyla kumlan bir fon. 22 milyon TL yatırım ortaklığıyla 2015 yılında kumlan StartersHub, Türkiye'nin bu anlamdaki en iddialı yatırımların­dan biri diyebiliriz. StartersHub'ın ana yatırımcıları Murat Vargı Holding ve Gedik Yatırım. Netmarble ve Bahçeşehir Üniversitesi de diğer ku­mcu ortaklar olarak bu oluşumda yer alıyor. Finans teknolojileri, dijital oyun, yaşam bilimleri, büyük veri ve nesnelerin interneti alanlarında fikri olan, fikrini geliştirmek ve bunu profesyo­nelce yapmak isteyen girişimcilerin des­teklenmesi hedefleniyor.
StartersHub'ın kurucularından Barış Özistek, "Amacımız teknolojinin çok ilerlediği günümüzde bu fikirle­re sahip girişimcileri bularak onlara iyi bir çalışma ortamı sunmak, finansal kay­nak ile eğitim ve mentör desteği sağ­lamak ve fikirlerini hayata geçirmelerinde yanlarında olmak" diyor.
StartersHub'ta girişimci­ler için 22 milyon TL büyüklüğünde bir fon ayrılmış durumda. Ancak Özistek, ayırdıkları bu fonun çok üze­rinde yatırım yapmak isteyecekleri bir proje ile karşılaşmayı ve fonu büyüt­meyi umduklarını söylüyor.

YÖNETİMLE TANIŞMA FIRSATI
www.startershub.org adresinden girişimciler başvuru yapabiliyor. 12 Eylül'e kadar öncelikle oyun ve diji­tal içeriklerindeki başvurular kabul edi­lecek. Barış Özistek, "StartersHub ofisi İstanbul Levent'te. Dileyen her­kes ofisimizi ziyaret edebilir, StartersHub yönetimi ile tanışabilir, başvurusunu yapabilir. Online olarak da başvura­ bilirler" şeklinde konuşuyor.
Önümüzdeki süreçte 20'nin üze­rinde girişimciye destek vermeyi plan­ladıklarını, projelere bağ­lı olarak bu sayının arta­bileceğini ifade eden Barış Özistek, sözlerini şöyle sür­dürüyor:
"Programların oyun, finans tekno­lojileri, yaşam bilimleri gibi konu başlıkları şeklinde planlanmasının te­mel nedeni, girişimcilere çok daha kapsamlı ve işlerine yarayacak destekler verebilmek. Eğitim, danışmanlık, net­work ve mentör destekleri ile girişim­cileri ilk günden proje hayata geçene kadar destekliyoruz. Biz girişimcilerin başarısına odaklı bir organizasyon ol­duğumuzdan mentörlerin sadece üst düzey yönetici olması ya da sektörde tanınıyor olması yeterli değil. İlgili ko­nuda mutlak deneyime, girişimcinin projesine katkı sağlayabilecek geçmiş tecrübelere sahip kişiler mentör ola­rak atanıyorlar."

YILDA 40 GİRİŞİME DESTEK
Türkiye'de bugüne kadar bu bo­yutta hiç yapılmamış bir yapıyı hiçbir devlet desteği olmadan oluşturdukla­rına dikkat çeken Barış Özistek, Türkiye'deki girişim ortamım, internet ve teknoloji ekosistemini destekleme­yi hedeflediklerini vurguluyor. Gelecek vaat eden girişimcilerin önünü açmayı ve onları büyük global basanlara ta­şımayı planladıklarını belirten Özistek, "Yılda 40 civarında girişime destek ve­receğiz. Tabii ki hayalimiz bu ortam­dan bir Facebook çıkması fakat hede­fimiz bu değil. Gerçekçi hedefimiz, bu girişimleri yılda 10 milyon doların üze­rinde ciro yapan çok sayıda şirkete" diyor.

"MOBİL OYUN YÜKSELİYOR"
Dijital alanda büyük bir yükselişin olduğunu söyleyen Barış Özistek, Türkiye'de yükselişe geçen girişim trendlerine ilişkin görüşlerini şöyle dile getiriyor:
"Türkiye'de mobil oyun ve uygulama yükselen trend olmaya devam edecek. Çok daha fazla sayıda girişimci ve bu alana gelen yatırım göreceğimize inanıyorum. Mobilin hayatımıza daha çok girmesiyle e-ticaret gibi internetin bazı oturmuş alanlarında bile daha çok girişim ve sektörde değişimler göreceğiz."
(EKONOMİST DERGİSİ)