7 Temmuz Pazar günü Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından düzenlenecek 25. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları'na Turkcell iletişim sponsoru olurken, şirket çalışanlarının kurduğu Turkcell Yüzme Takımı İstanbul 2020 hedefiyle müsabakalara katılacak. Yarış öncesi etkinlik alanında ise Turkcell tarafından kurulan Dilek Duvarı’nda minik sporseverler İstanbul 2020 ile ilgili düşünceleri ve desteklerini paylaşma imkanı bulacak.
Yüzme, kano ve kürek yarışlarının gerçekleştirileceği etkinlik, özellikle Asya'dan Avrupa'ya yüzme yarışıyla ön plana çıkarken, başvuruda bulunan 2 bin 293 sporcudan bin 532'sine yarışlara katılma izin verildi. 7 Temmuz 2013 tarihindeki yarış Anadolu yakasında Kanlıca’dan başlayacak ve Avrupa yakasında Kuruçeşme’de sona erecek.

Turkcell, yüzmenin en büyük destekçisi
Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, "Turkcell kurulduğu günden bu yana Türkiye’de amatör sporların gelişmesine katkı sağlıyor. Ana sponsoru olduğumuz Türkiye Yüzme Federasyonu ile de yakın zamanda 100 bin sporcu hedefi bir projeye imza attık. Dünyanın en iyi antrenörü Bob Bowman milli takımlarımızla çalışacak. Bu işbirliği ile İstanbul 2020 adaylığı sürecinde yüzmede fark yaratacak bir sıçrama gerçekleşmesini hedefliyoruz. Bu doğrultuda ülkemiz tanıtımı için oldukça önemli olan 25.Boğaziçi Kıtalararası Yarışları’nın da iletişim sponsoru olduk. Ayrıca Turkcell bünyesinde çalışan arkadaşlarımızın yer aldığı Turkcell Yüzme Takımı da 25.Boğaziçi Kıtalararası Yarışları’nda yer alacak. Pazar günü yarışa katılacak tüm sporculara başarılar diler, bu uzun ömürlü organizasyon için de TMOK’a teşekkür ederim” dedi.
Turkcell Yüzme Takımı İstanbul 2020 için yüzecek
Turkcell çalışanlarının bir araya gelerek oluşturdukları Turkcell Yüzme Takımı bu yıl da Boğaziçi Kıtalararası Yarışları  katılacak. 2009 yılında kurulan Turkcell Yüzme Takımı, Turkcell grup şirketlerindeki 15 çalışandan oluşuyor. Yılda en az 3 kere Türkiye Yüzme Federasyonu’nun düzenlediği Masterlar Havuz Yarışları’nda mücadele eden takım Meis-Kaş, Çanakkale, Alanya gibi yüzme maratonlarında da kulaç attı. Takım 4.5 yıllık sürede havuz yarışlarında 200’ün üzerinde madalya kazandı.
Turkcell’den katılımcılara profesyonel destek
25.Boğaziçi Kıtalararası Yarışları’nın iletişim sponsoru Turkcell, yarışlar öncesinde ve sürecince katılımcılara profesyonel destek verecek. Yüzücüler yarış öncesi Yüzme Federasyonu antrenörleri, Turkcell ısınma alanında katılımcılarla çalışacak. Alanda yüzücülerin kullanımına açık koşu bantları da yer alırken, tüm gün antrenör hizmeti de sağlanacak.
Minik sporseverlerden Olimpiyat desteği
Turkcell’in yarış öncesi etkinlik alanında kuracağı Dilek Duvarı ve Resim Atölyesi’nde minik sporseverler İstanbul 2020 ile ilgili düşünceleri ve desteklerini paylaşacak. Minikler kurulan etkinlik alanında birbirinden eğlenceli aktivitelerle eğlenme imkanı bulacak.