Microsoft’un kurucusu Bill Gates, Amerikan dergisi Forbes’un en zengin küresel teknoloji milyarderleri listesinde sürpriz olmayan bir şekilde birinciliğini korudu. Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’un kişisel servetindeki artış ise dikkatleri çekti. 

Forbes’un ‘En Zengin 100 Teknoloji Milyarderi’ listesinde Amerikalıların ağırlığı kendini hissettiriyor. Derginin araştırmasına göre, ABD merkezli firmaların patronları 100 kişilik en zengin insan listesinin 51’ini oluşturdu. Listeye Asya’dan 33, Avrupa’dan ise 8 kişi girebildi. Dergiye göre, 100 teknoloji milyarderinin servetlerinin toplam değeri 842.9 milyar dolara ulaşıyor. Zenginler listesinde yer almak için net servetin en az 2 milyar dolar olması gerekiyor.
Dünyanın en zenginleri listesinde de uzun zamandır yerini koruyan Gates, teknoloji milyarderleri listesinin başında 79.6 milyar dolarlık servetiyle yerini sağlamlaştırdı. Gates’i, 50 milyar dolarlık servetiyle Oracle’ın kurucusu Larry Ellison takip etti. Üçüncülükte ise sürpriz bir isim yer aldı. Jeff Bezos, Amazon hisselerindeki artışla beraber servetinde 13 milyar dolarlık artış gördü. Bu artışla serveti 47.8 milyar dolara çıktı. Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg ise, 41.2 milyar dolarlık varlığıyla kendine dördüncü sıradan yer buldu. Onu Google’ın kurucuları Larry Page 33.4 milyar dolar ve Sergey Brin 32.8 milyar dolarla takip etti.
 

 
Steve Jobs’un eşi listede


Alibaba’nın kurucusu Jack Ma, 23.2 milyar dolarla listeye yedinci sıradan girdi. Listedeki 10 Çinli milyarder arasında en varlıklısı oldu. Microsoft’un eski CEO’su Steve Ballmer ise, 22.7 milyar dolarla sekizinci oldu. Steve Jobs’un eşi Laurene Powell Jobs ise listeye dokuz numaradan 21.4 milyar dolarla girdi. 
Bilgisayar firması Dell’den Michael Dell ise 19.4 milyar dolarla 10’uncu sırada kaldı. Laurene Powell Jobs, listede kendine yer bulabilen yedi kadın arasında en zengini olarak yer aldı. 
 
En genci Snapchat’in kurucusu Spiegel...

Forbes, teknoloji milyarderleri listesine girenlerin ortalama yaşının 53 olduğunu ve bunun da dünyadaki diğer zenginlerin yaş ortalamasının altında bulunduğunu söyledi. Listedeki en genç Snapchat’in kurucusu Evan Spiegel oldu, 25 yaşındaki Spiegel’in serveti 2.1 milyar dolar. Listenin en yaşlısı ise 86 yaşındaki Intel’ın kurucusu Gordon Moore. Moore’un serveti 6 milyar dolar değerinde. Araştırmayı yapan Forbes, 94 teknoloji zengininin kendi şirketlerini kurduğu, üçünün varlıklarının miras kaldığını, diğer üçünün ise kalan mirası artırdığını aktardı.