Türk Telekom, Avea ve Vodafone, Türkiye genelindeki mağazalarını baştan aşağı yeniliyor. Kimisi dijital içerik sergileme alanları oluşturuyor, kimisi ise çocuk köşesi. Belli bir standart oluşturularak müşteri memnuniyetini artırmaya yönelik bu uygulama, mağazaların satışlarını da ciddi oranda arttırıyor. Bu dönüşüm ciddi bir yatırımı ve ek istihdamı da beraberinde getiriyor.
Son yıllarda perakende sektörünün mağazacılık anlayışında hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Bu trend telekomünikasyon sektörüne de sirayet etmiş durumda. Türk Telekom, Vodafone, Avea gibi bu sektörün dev oyuncuları da şimdi mağazalarını baştan aşağı yeniliyor. Telekomünikasyon sektöründeki kimi oyuncular çocuk köşesi kurarak müşterilerin çocuklarıyla rahatça alışveriş yapabileceği alanlar yaratıyor, kimi ise son teknolojik uygulamaların sergilendiği deneyim alanları oluşturuyor.
 
SATIŞLAR YÜZDE 20 ARTTI
Türk Telekom (TT) Grubu ve Avea mağazaları bu trendin öncüsü oldu. TT Grubu, yeni organizasyon değişiklikleri ile Avea'nın ürünlerini de kendi mağazalarında sergilemeye başladı. Aynı değişim Avea için de geçerli. Bu işbirliği de önemli bir değişikliği beraberinde getirdi.
TTNET Bireysel Satış Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Balcı, 800 adet perakende mağazanın dönüşümünü gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söylüyor. 2015 yılında şu ana kadar 101 mağazanın dönüşümünü tamamladıklarını belirten Balcı, "Bu yılın sonuna kadar tüm mağazalarımızdaki dönüşümü tamamlamayı hedefliyoruz" diyor.
TTNET'te yenilenen mağazalarda geniş çeşitlilikte akıllı cihazlar ve bunların deneyimlenebileceği alanlarla, aksesuar, dijital içerik sergileme ve özel Tivibu alanları sunulacak. Bu çerçevede kişi sayım cihazı, FemtoCell, Akıllı Tabela gibi teknolojik yenilikler de yer alıyor. Dönüşümü tamamlanan mağazalarda ticaret hacimlerinin önceki mağazalara göre yüzde 20 arttığını söyleyen Hüseyin Balcı, bu oranın yüzde 40'a çıkacağını vurguluyor.
 
ÇOCUKLARA ÖZEL KÖŞE
Vodafone Türkiye de bin 200'ü aşkın mağazasında perakende yüzünü değiştiriyor. Bugüne kadar 950 mağazayı yenilediklerini belirten Vodafone Türkiye icra Kurulu Başkan Yardımcısı M. Sinan Kızıldağ, dijital deneyimlerin danışmanlar eşliğinde yaşandığı bir ortam sunduklarını söylüyor. Mağazalarda müşteriler, Vodafone Çok Satanlar Masası'nda en çok talep gören cihazları deneyimlerken, 'Teknoloji Köşesi'nde ise özel danışmanlık hizmeti alabiliyor.
Yarına Hazır Esnaf Köşesi'nde, esnafa, sabit ve kurumsal çözümlere yönelik ihtiyaçlarını karşılama imkanı verdiklerini ifade eden Kızıldağ, sözlerine şöyle devam ediyor: "Müşterilerimiz alışveriş yaparken çocuklarının iyi vakit geçirmesi hedefiyle bir çocuk köşesi de sunuyoruz, iki yılda 200 milyon TL'nin üzerinde yatırımla mağazalarımızı yenileyeceğiz. Böylece 500 ek istihdam da sağlayacağız."
 
(BURCU TUVAY/EKONOMİST DERGİSİ)