Üniversite ve sanayi işbirliği gelişiminde önemli bir rol oynayan “TET Ar-Ge Proje Pazarı” na bu yıl 380 proje başvurdu. Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinin yanı sıra Hong Kong University of Science and Technology ve şimdiye kadar binlerce Ar-Ge Projesini destekleyen EUREKA işbirliği ile gerçekleştirilecek etkinlikte, Seçici Kurul tarafından değerlendirilen projeler, 26 Mart 2014 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi’nde sanayici ile buluşturulacak.
 
Girişimciler ve akademisyenlere projelerini ticarileştirme fırsatı sunan etkinlikte 4 farklı kategoride toplam 150 bin TL’lik nakdi ödül dağıtılacak. Bilgi ve İletişim Teknolojisi Uygulamaları, Enerji Üretim İletim ve Dağıtımına Yönelik Uygulamalar, Çevre ve Enerji Verimliliği Uygulamaları ve Diğer olmak üzere kategorilerin her birinde dereceye giren ilk 3 Ar-Ge projesi sahibine sırasıyla 20 bin TL, 10 bin TL ve 7 bin 500 TL’lik nakdi ödüller verilecek.
 
Sanayicilerin yanı sıra üniversiteler, AR-GE kuruluşları ve teknopark çalışanları ile araştırmacıları bir araya getirecek “TET AR-GE Proje Baharı”nda; iş dünyasının ve sektörün önemli temsilcilerinin katılımıyla paneller de düzenlenecek.
 
Etkinlikle ilgili daha detaylı bilgi almak için http://www.tetprojepazari.org/tr web sitesi ziyaret edilebilir.