Yazılım sektörü, Ekonomi Bakanlığı’nın UR-GE teşvikleri (Uluslararası Rekabetçiliğin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ) kapsamında TET tarafından kurulan Yazılım Yurtdışı Pazarlama Takımı (Tetsoft) Projesi ile yeni pazarlara açılmanın yollarını arıyor. Tetsoft, Almanya’nın ardından ikinci ticaret heyetini dünyanın en büyük pazarı konumundaki ABD’ye gerçekleştirdi. Boston ile Washington’ı kapsayan Yazılım Sektörü Ticaret Heyetine 16 firmadan 22 yetkili katıldı. Türk firmaları heyet sırasında toplam 170 ikili görüşme gerçekleştirirken, sadece altı günde 150 milyon dolarlık iş bağlantısı yapıldı.
 
Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET), altı aylık hazırlık sürecinin ardından hayata geçirdiği ABD heyetinde, firmaları Microsoft, IBM, Raytheon, Honeywell ve Boeing gibi dünya devi şirketler ile buluşturdu. Türk firmalarının özellikle savunma sanayi ve sağlık sektörüne yönelik çözümleri ABD’li firmaların büyük ilgisini çekti. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nün (MIT) sanayi ile temas noktası olan MIT Industrial Liason Program, Cambridge İnovasyon Merkezi, Microsoft Teknoloji Merkezi, IBM İnovasyon Merkezi, Maryland Üniversitesi ve ABD Kongre Binası heyetin ABD’deki ziyaret rotaları arasında yer aldı. Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Tetsoft heyeti onuruna Büyükelçilik binasında bir resepsiyon da verdi.
 
TET, Boston’da bir Ticaret Ofisi açılmasına yönelik çalışmalar yürütüyor...
İnovasyon yatırımları ve start up firmalara sunduğu imkanlarla dikkati çeken Boston’daki Cambridge İnovasyon Merkezi, Türkiye’den yazılım firmalarının yatırım yapmaları için stratejik bir nokta olarak belirlendi. TET; Microsoft, Google gibi önemli firmaların yer aldığı merkezde bir Ticaret Ofisi açılmasına yönelik çalışmalar yürütüyor. Ayrıca Tetsoft heyetine katılan firmalardan bazıları da burada ofis açmak üzere görüşmelere başladı.