Türkiye moda e-ticaret pazarında açık ara sektör lideri olan Trendyol.com’un kurucusu ve CEO’su Demet Mutlu, bu yıl Lizbon’da gerçekleşen Avrupa’nın en büyük teknoloji organizasyonu olan Web Summit’e konuşmacı olarak katılım gösterdi. 7.000’den fazla şirketin kurucu, CEO ve yatırımcılarının yanısıra, politik liderlerin de katılım gösterdiği Web Summit panellerinde, Demet Mutlu dünyada ve Türkiye’de e-ticaretin güncel durumunu, geleceğini ve yeni teknolojileri değerlendirdi.

Demet Mutlu: “Müşterilerimizi dinliyor ve kendimizi her gün geliştiriyoruz”

Trendyol.com kurucusu ve CEO’su Demet Mutlu “E-ticaret’in Kişiselliği” konulu panelde gerçekleştirdiği konuşmasında müşteri datalarının ve tüketici beklentilerinin önemine değindi. Tüketici isteklerinin e-ticarette belirleyici olduğunun altını çizen Demet Mutlu, Trendyol’un başarısının sırrının müşterilerin beklentilerini iyi analiz etmek olduğunu belirtti. Demet Mutlu : “ Müşteri datalarını her zaman inceliyor ve müşterilerin ne istediğini tespit ediyoruz. Müşterilerimizin isteklerini iyi analiz ederek bu başarıyı yakaladık. Trendyol günde 1.5 milyon ziyaret alıyor; Trendyol trafiğinin ve satışlarının %60’ı mobil uygulamamız üzerinden geliyor. Müşterilerimize modayı en hızlı şekilde sunmak için tüm dataları inceliyor ve kendimizi her gün geliştiriyoruz” açıklamasında bulundu.

Demet Mutlu: “Bir yöneticinin çalışanına ne kadar değer verdiği ve çalışanını ne kadar geliştirdiği bizim için her şeyden daha önemli.”

İş gücünün geliştirilmesi konusunda konuşmacı olarak katıldığı panelde çalışma ortamının verimli olmasının önemine değinen Demet Mutlu “Bir yöneticinin çalışanına ne kadar değer verdiği ve çalışanını ne kadar geliştirdiği bizim için her şeyden önemli” açıklamasında bulundu.

Ofis ortamında çalışma verimini arttırmak amacıyla Trello ve Slack gibi farklı sistemler kullandıklarına dikkat çeken Demet Mutlu, tüm çalışanların rahatlıkla paylaşım yapabildiği sistemler kurularak demokratik bir yapı oluşturulduğu ve bu sayede özellikle işe yeni başlayan çalışanların fikirlerini çekinmeden, kolaylıkla ortaya koyduğunu belirtti.