Türkiye’nin önde gelen genişbant hizmet sağlayıcısı TTNET, müşterilerinin evlerindeki iletişim cihazlarının performansını iyileştirmek amacıyla, Alcatel-Lucent’in ‘Motive Veri Yönetim Platformu’nu (DMP) kullanacak. TTNET operasyon ve müşteri hizmeti ekipleri, Motive platformunun topladığı verilerden yararlanarak ağları ve ağı kullanan cihazların performansını proaktif şekilde yönetecek. Böylece TTNET müşterilerinin genel genişbant ve IPTV deneyimi daha iyi bir seviyeye ulaşacak.
 
TTNET halen çağrı merkezi temsilcilerinin müşteriler ile daha doğrudan çalışması ve sorunları daha etkin şekilde çözüme kavuşturmasını sağlayan Alcatel-Lucent’in çözümlerinden biri olan Motive ServiceView™ ve Motive Home Device Manager yazılım paketini kullanıyor.
 
Alcatel-Lucent’in Motive Müşteri Deneyimi Çözümleri portföyü TTNET’in altı milyonu aşkın genişbant müşterisine yönelik bakım ve destek fonksiyonlarındaki kayda değer iyileştirmelerin oluşmasına yardımcı oluyor. TTNET tarafından tercih edilen ve yeni kullanılmaya başlanan Alcatel-Lucent’in Motive Veri Yönetim Platformu ise operatöre analitik yetenekler kazandırıyor.
 
TTNET sistemine eklenen DMP sayesinde, müşterilere self servis yetenekleri ile yardımcı olmak üzere tasarlanmış mevcut araçlar, cihazlardan gelen veriler ile ilişkilendirilerek müşteri deneyimi arttırılmaktadır. Bu yeni olanaklar TTNET’in mevcut iş süreçlerine kolaylıkla entegre edilebilen bir formatta sunuluyor.
 
Alcatel-Lucent, kendisini IP Ağ ve Ultra-Genişbant Erişim alanlarında uzmanlaşmış bir tedarikçi olarak yeniden konumlandırmaya yönelik sektör stratejisi olan ‘Geçiş Planı’nı (The Shift Plan) hayata geçirirken, Motive yazılım tabanlı ürün ailesi de TTNET gibi yazılım çözümü sunan operatörlere, son kullanıcı deneyimini ve ürünlerinin değerini geliştirmelerini mümkün kılan çözümler sağlıyor.
 
Alcatel-Lucent’in TTNET tarafından yeni kullanılmaya başlanan platformu hakkında;
 
TTNET Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Şahin Şen şunları söyledi: “TTNET olarak, üstün bir müşteri deneyimi sağlamak için yoğun çaba harcadık. Bugün, çağrı merkezi performansının üst seviyede sürdürülmesi için ağımıza bağlı cihazların nasıl bir performans gösterdiğinin kapsamlı şekilde anlaşılması gerekiyor. ‘Motive ServiceView for Home’ çözümlerinden edindiğimiz deneyime dayanarak, Alcatel-Lucent’in cihaz verisi teknolojisi ile müşteri hizmetimizi daha da iyileştirmemize yardımcı olacağını, bunun da performansımız ile pazarda fark yaratmaya devam etmemizi sağlayacağını biliyorduk.”
 
Alcatel-Lucent Avrupa, Ortadoğu & Afrika Başkanı Luis Martinez-Amago şöyle konuştu:
 
 “TTNET’in, Alcaltel-Lucent’in Motive Veri Yönetim ürünü ile müşteri deneyimi yönetimi yeteneklerini daha da genişletmeye karar vermesinden büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Türkiye’nin en büyük internet hizmet sağlayıcısı olarak lider konumunu sürdürmek isteyen TTNET müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamak için mevcut olan en iyi çözümlere ihtiyaç duyuyor.”