Turkcell, dünyanın önde gelen üniversitelerinden MIT (Massachusetts Institute of Technology) ile online eğitim alanındaki işbirliğini hayata geçirdi. Anlaşma kapsamında, MIT’nin “Girişimcilik MBA” (Innovator’s MBA) programı Türkçe ve İngilizce içerikle kullanıma açıldı. İsteyen herkes “Girişimcilik MBA” programına, Turkcell Dijital Akademi adresinden ücretsiz ulaşabilecek. 
2006 yılında başlayan Turkcell Dijital Akademi projesinin bir adımı olan projenin lansmanı, ABD’nin Boston kentindeki MIT kampüsünde gerçekleştirildi. MIT’nin, online eğitim konusunda dünyada ilk kez bir şirketle işbirliği yaptığını vurgulayan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv artık başarıya giden yolun teknoloji ve inovasyondan geçtiğini belirterek Türkiye’ye fayda sunmak için ürettikleri çözümlerin başında eğitim geldiğini kaydetti. MIT ile gerçekleştirilen bu işbirliğinin çok değerli olduğunu söyleyen Ciliv “Bilgiye ulaşarak, bilgiyi kullanarak, teknoloji ve inovasyonla dünyayı değiştirebileceğimize inanıyoruz. İnsana yapılan yatırımın eğitimden ve bilgiden geçtiğine inanıyoruz. Günümüzde global pazarlarda yeni teknolojileri kullanan şirketler başarıyı yakalıyor. Biz de tam bu yüzden MIT ile girişimciliğe odaklandık. Ülkemizden de yeni teknolojileri kullanarak başarıyı yakalayan şirketlerimizi global pazarlarda görmek istiyoruz. İlk online MBA programımızın içeriğinde girişimciliğe odaklandık. Bu program 70 milyona açık ve ücretsiz olacak. Dünyanın başarılı girişimcileri neden bizden çıkmasın dedik ve ilk kez tüm dünyaya açılan bir online MBA programını Türkçe hazırladık” diye konuştu.

15 DAKİKA KURALI

MIT Edx Dijital Öğrenme Platformu Direktörü Prof. Dr. Sanjay Sarma ise üniversite olarak son dönemde online eğitime büyük önem verdiklerini belirterek şöyle konuştu: “Eğitimde en büyük değişikliği internetin hayatımıza girmesiyle yaşadık. Artık biliyoruz ki insan beyninin öğrenme süresi yalnızca 15 dakika. Bu süre sonrasında dikkat başka bir yere kayıyor. Bu normal çünkü beyin böyle çalışıyor. Bizler de eğitimi online vererek, dikkati zaman ve mekândan bağımsız olarak beyinle buluşturmaya başladık. Bu alandaki çalışmalarını takip ettiğimiz Turkcell’le inovasyon, girişimcilik ve teknoloji ile ilgili iki tam ders programı üretiyoruz.”

Eğitim, sınav ve MIT sertifikası

Programın dersleri dünyanın her yerinden ücretsiz takip edilebiliyor. 
Kayıt olanlar bu programda “Müşteri kimdir?”, “Müşteriyi nasıl tanırız?” ve “Kullanıcıdan Doğan Girişimcilik” konularını öğrenerek MIT’den sertifika alabiliyor. 
Katılımcılara aldıkları eğitimler doğrultusunda iki ayrı türde sertifika ile belgeleme imkânı sunuluyor. 
Onur sertifikaları ücretsiz. 
Kimlik onaylı ve MIT’nin uluslararası geçerliliği olan sertifika için katılımcılar edX üzerinden, eğitimin uzunluğuna göre 20-100 dolar ödeyecek. 
Turkcell Akademi bünyesindeki dört MBA eğitiminden her birinin sertifika ücreti ise 50 dolar.
Programa, Turkcell müşterisi olsun olmasın herkes kayıt yaptırabiliyor.

Dünyanın 11. ekonomisi

MIT mezunları tarafından kurulan 25 bin 600 şirketin toplam geliri 2 trilyon doları buluyor ve 3 milyon 300 bin kişilik istihdam sağlıyor. Eğer MIT ülke olsaydı dünyada en büyük 11. ekonomi olacaktı.