Mikroblog sitesi Twitter, bazı kullanıcılarına hesaplarının yabancı hükümetler adına çalışan bilgisayar korsanlarının hedefi olabileceğini bildiren uyarı mesajları gönderdi.
BBC'nin haberine göre şirket, geçtiğimiz hafta gönderdiği söz konusu e-posta mesajlarında bilgisayar korsanlarının (hacker) e-posta hesapları, IP adresleri ve telefon numaraları gibi bilgileri öğrenmeye çalışabileceği bildirildi.
Sosyal paylaşım devinin kaç kullanıcı ile temasa geçtiği bilinmiyor ancak uyarılan kullanıcıların yardım kuruluşları ve teknoloji uzmanlarından oluşan bir grup olduğu düşünülüyor.

Financial Times, saldırıya uğramış iki hesabın teknoloji alanında faaliyet gösterdiğini bildirirken BBC, Kanadalı kar amacı gütmeyen bir kuruluşun Twitter'dan uyar mesajı aldığını belirtti.

OLAĞAN ŞÜPHELİLER

Olası korsan atakları için üç ülke işaret edildi: Kuzey Kore, Suriye ve Çin. BBC, Kuzey Kore ve Çin'in geçmişte batılı şirketlere sanal ortamda saldırı düzenlemekle suçlandığını hatırlattı.
Twitter yorum yapmaktan kaçındı.

DAHA ÖNCE DE OLDU

Amerikalı yetkililer Kasım 2014'te meydana gelen Sony Pictures saldırısının Kuzey Kore hükümeti için çalışan hackerlar tarafından yürütüldüğünü iddia etti. Bunun yanında Suriye Elektronik Ordusu adlı bir grup hack kampanyaları yoluyla Suriye hükümetini desteklediğini duyurdu. BBC ayrıca Çin'in devlet destekli bilgisayar korsanlığının arkasındaki ülkelerden biri olabileceğini belirtti.