Twitter online müzik alanına tekrar girmeye hazırlanıyor. Bir süre önce yayından kaldrıdığı multimedya platformu #Music ile başarı sağlayamayan Twitter, online müzik yayını ve dinleme platformu SoundCloud’u satın almak için harekete geçti.
ReCode’un haberine göre dev sosyal ağ rekor bir meblağ karşılığında SoundCloud’u satın almayı planlıyor. 250 milyon kullanıcıya ulaşan online müzik platformu SoundCloud, Ocak ayında 60 milyon dolarlık yeni bir yatırım alarak piyasa değerini 700 milyon dolara yükseltmişti. Şirketin ulaştığı bu değer göz önüne alındığından satın alma rakamının 1 milyar doları geçebileceği konuşuluyor.
Twitter'ın SoundCloud'u satın almak istemesinin diğer bir nedeni de, şirketin Twitter’ı domine eden müzik uygulamaların başında gelmesi. Bu yılın Mart ayında yapılan bir araştırmada, SoundCloud, Twitter’da en fazla linki paylaşılan müzik servisleri sıralamasında Spotify, Last.fm gibi popüler uygulamaların açık ara önünde çıktı. Bu da elbette Twitter’ın SoundCloud’u müzik işini yeniden denemek için seçmiş olmasında bir etken olabilir.