Yeni bir Twitter hesabı açacaksınız. Tam da sizi anlatan ve sizi ya da markanızı sosyal medyada temsil edebilecek bir kullanıcı adı seçtiniz. Ancak baktınız ki o kullanıcı adı başkası tarafından daha önceden alınmış. Ne yapacaksınız, vaz mı geçeceksiniz?
İşte Twitter’da istediğiniz kullanıcı adını almanız için izlemeniz gereken yollar:
 
Eğer Biri Siz Olduğunu İddia Ederek O Kullanıcı Adını Almışsa
Özellikle ünlü ve topluma mal olmuş kişiler ve şirketlerin başına sık sık gelen durumlardan biri kendi isimlerini kullanarak sahte hesaplar açılması. Twitter’da sahte hesap piyasası o kadar büyüdü ki Twitter bile bunun önüne geçmekte zorlanıyor.
Ancak almak istediğiniz kullanıcı adını başkasının aldığını ve bu kişinin o hesabı siz olduğunu öne sürerek ve kendini diğerlerine sizmişsiniz gibi tanıtarak, sizin adınıza tweet’ler göndererek kullandığını tespit ederseniz bunun bir suç teşkil ettiğini bilmeniz gerekiyor. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız yapmanız gereken Twitter’a şikayet formu iletmeniz gerekli. Eğer hesap sahibi siz olduğunu iddia ediyorsa buradan, şirket temsilcisiyseniz ve isim haklarınızı ihlal ediliyorsa buradan Twitter’a başvurunuzu iletebilirsiniz. Twitter birkaç gün içinde sizinle iletişime geçecektir. Sonuç olarak siz olduğunu iddia eden kişinin hesabı kapatılacak ve siz de hakkınız olan kullanıcı adına kavuşmuş olacaksınız.

İsim Haklarını İlgilendiren Bir Durum Yoksa
Bu durumda hesabın sahibiyle iletişime geçmekten başka çareniz yok. Hayalinizdeki kullanıcı adı ile Twitter’da var olan bu kişiye kibar bir teklifle yaklaşıp kullanıcı adını size teslim etmesini isteyebilirsiniz. Eğer şanslıysanız karşı taraf buna razı gelecek ve kullanıcı adını sizinle değiş tokuş edecektir. İmkansız gibi gözükse de bu durumda istediği kullanıcı adına kavuşan birçok kişi ve şirket olduğunu da belirtmekte fayda var. Duygu Aslan / Sosyalmedya.co