Veeam’in gerçekleştirdiği yeni araştırmaya göre, büyük şirketlerin yüzde 69’u, erişilebilirliğin Dijital Dönüşüm için bir gereklilik olduğunun farkında. Bu ihtiyaçları gidermek için şirketlerin kesintisiz çalışabilmesine yönelik çözümlerin yenilikçi tedarikçisi Veeam® Software açıkladığı iş ortağı merkezli girişimler ve tekliflerle müşterileri Çoklu Bulut ya da Hibrit Bulut ortamına geçerken cirolarını ve iş fırsatlarını artırmalarına yardımcı oluyor.

Veeam ‘Always-On Cloud’ Availability Platform’daki yeni özellikler iş ortaklarının ve tedarikçilerin, müşterilerinin Çoklu Bulut ortamlarında verilerini taşımalarına ve yönetmelerine yardımcı olurken genel bulut ve fiziksel iş yüklerinin yönetilmesi ve korunması aşamasında ciro fırsatlarını da artırıyor. Bu özellikle hizmet sağlama modeli için tasarlanan ve fiyatlandırılan yeni özellikler ve programlar şunları içeriyor ve destekliyor:

Yeni Veeam Availability Konsolu ve Veeam Temsilcileri’yle Genel bulut (AWS, Microsoft Azure ve diğerleri) iş yükleri, fiziksel sunucular ve uç noktaları taşıyor, yönetiyor ve koruyor;
Çok daha geliştirilmiş Hizmet Olarak Felakat Kurtarma (DRaaS) yetkinlikleri için YENİ Veeam CDP ve vCloud Director Integration ile Büyük Şirket Görev Kritik Uygulamaları Koruyor;
Kurumlara arşivlemek ve bellekte tutma uygunluk ihtiyaçlarını karşılamada yardımcı olacak Hizmet Olarak Teyp Yedekleme (Tape as a Service);
YENİ Çoklu Kullanım, çoklu veri havuzu ve otomasyon yetkinliklerinin olduğu Veeam Backup for Microsoft Office 365’e sahip Microsoft Office 365;
VAR ve VCSP’yi bağlayan YENİ Veeam Bulut ve Hizmet Sağlayıcı Rehberi (Cloud and Service Provider Directory);
YENİ Veeam Akredite Hizmet Sağlayıcı programıyla Profesyonel Hizmetler Cirosunun ve müşteri memnuniyetinin artması.
Veeam eş CEO’su ve Başkanı Peter McKay Veeam’in müşterilerin Çoklu Bulut ortamlarında verilerini taşıması ve yönetmesi için yardımcı olacak ProPartner ve Veeam Bulut ve Hizmet Sağlayıcı iş ortakları (VCSP) ekosistemini daha da güçlendirmeye odaklandığını belirtiyor. McKay, VeeamON 2017’de iş ortaklarımızın çok daha büyük cirolar ve sözleşmeler yapmasını sağlayacak çok sayıda teklif ve programı duyuracağının altını çiziyor.

Bugün Veeam bulut veri yönetimi ve koruması için Veeam destekli çözümler sunan en büyük kanal iş ortakları ağına sahip. 47.000 Veeam ProPartner ve 15.000 VCSP yedekleme ve felaket kurtarma hizmetleri verirken 2.900 iş ortağı Veeam Cloud Connect kullanarak bulutta yedekleme ve felaket kurtarma çözümleri sunuyor.

McKay, Veeam’in yüzde 100 bir kanal şirketi olduğunu söyledikten sonra sözlerine şöyle devam ediyor: “Veeam bu yeni çözümlerle Hizmet Olarak Yedekleme (BaaS) ve DRaaS pazarlarında liderliğini pekiştiriyor. Ayrıca yüzde 100 kanal stratejisini tedarikçilerden hizmet sağlayıcılara kadar genişletiyor.”

Genel Bulut için (AWS, Azure ve diğerleri) Taşıma, Yönetme ve Koruma

Bulut bilişimin her büyüklükteki kurumlar tarafından benimsenmesi arttıkça erişilebilirlik altyapısını etkili bir şekilde sağlamak, yönetmek ve izlemek de o kadar zorlaşabiliyor. Yeni Veeam Availability Console,Veeam ile güçlendirilmiş erişilebilirlik hizmetlerini kurmak, yönetmek ve izlemek isteyen hizmet sağlayıcı ya da şirketlerin her istediğini gerçekleştiriyor.

Veeam iş ortakları, kurumların sanal, fiziksel ve bulut tabanlı Veeam Availability hizmetlerinin hazırlanması ve yönetilmesine değer katabilir, geleneksel yeniden satış faaliyet kollarının yanı sıra BaaS ve DRaaS hizmetleri sunarak yeni ciro geliri yaratabiliyor.

Yeni Veeam CDP ve vCloud Director Integration ile Büyük Şirketlerin İş Kritik Uygulamalarının Korunması

Veeam bir felaket sırasında maliyetleri düşürmek ve kurtarma zamanını azaltmak için hizmet sağlayıcılara özel DRaaS geliştirmelerini tanıtıyor:

Veeam CDP (sürekli veri koruma) hizmet sağlayıcıları güçlendirerek müşterilerin bir felaket sırasında öncelikli uygulamalarını koruma ve kurtarmalarına yardımcı oluyor. Veeam Cloud Connect kullanarak VCSP’lere sağlam ciro yaratan hizmetler de açıyor. Veeam Cloud Connect, özel ya da yönetilen bulutlar için kesintisiz kopyalama sağlayacak vSphere APIs for I/O Filtering (VAIO) kullanıyor.
Veeam Cloud Connect Replication’a vCloud Director entegrasyonu iş ortaklarının günlük yönetim ve bakım maliyetlerini düşürüyor, DRaaS için vCloud organizasyonlarını kullanarak çoklu kullanım yapısını basitleştiriyor.

Hizmet Olarak Teyp Yedekleme (TaaS)

Veeam Cloud Connect Backups için Hizmet Olarak Teyp Yedekleme (TaaS), hizmet sağlayıcıların, kullanıcıların arşivsel ve uzun dönemli belleğe uygunluk ihtiyaçlarını karşılayacak ek bir ‘tape out’ hizmeti sağlıyor, fidye yazılımı ya da içeriden gelebilecek tehditlere karşı koruyacak ağa bağlantısı olmayan bir medyada yedekleme yapıyor ve tüm depolamanın kaybı durumunda felaket kurtarma koruması ek katmanı sağlıyor.

Yeni Çok Kullanıcılı Veeam Backup for Microsoft Office 365

Veeam ayrıca çok kullanıcılı Veeam Backup for Microsoft Office 365 için güncellemeyi de duyurdu. Bu güncellemeyle servis sağlayıcılara Veeam destekli hizmetlerin platformunu genişletme, yeni kalıcı gelir alanları yaratma ve hizmet sağlayıcılarının işlerini büyütme yetkinliği veriyor.

Veeam’in yeni güncellemesi toplam mülkiyet maliyetini geliştirirken çeşitli kilit özellikler de sunuyor:

Çoklu veri havuzu, çok kullanıcılı mimari basit bir yüklemeyle çok daha büyük Office 365 kurulumlarının korunmasına imkan verirken hizmet sağlayıcılarını Office 365 yedekleme hizmetleri vermeleri konusunda da destekliyor.

RESTful API ve PowerShell SDK üzerinden otomasyon olasılıkları yönetim genel giderlerini azaltıyor, kurtarma zamanını geliştiriyor ve masrafları düşürüyor.

YENİ Veeam Bulut ve Hizmet Sağlayıcı Rehberi

Veeam Cloud and Service Provider Directory, Veeam müşterilerinin ve iş ortaklarının Veeam ürünleri kullanarak host edilen hizmetler sunan, kendi çevrelerindeki bulut ve hizmet sağlayıcısını bulabilecekleri ÜCRETSİZ bir online platformdur. Rehber, ciro büyümesini hızlandıran tam görünürlük ve doğrudan bağlantı sağlıyor.

YENİ Veeam Akredite Hizmet Sağlayıcı Programı

Yeni Veeam Akredite Hizmet İş Ortağı (VASP) programı üyelerinin Veeam çözümleriyle bağlantılı yüksek kalite profesyonel hizmetler vermesini sağlıyor ve müşterilerin Veeam çözümlerini planlamak, kurulumunu gerçekleştirmek ve yönetmek için Veeam’e yaptıkları yatırımın dönmesi ve daha büyük değer katmasının yanında artan güvenilirliğin farkına varmalarına yardım ediyor.

Yeni programın sunduğu bazı faydalar:

Pazarlama desteği ve görünürlük: Veeam, erişilebilirlik çözümleri çevresinde kaliteli profesyonel hizmetler sunmak konusunda en üst teknik mükemmelliğe sahip VASP’leri her zaman desteklerken, kullanıcıların Veeam’in sitesi üzerinden VASP’leri araması ise kolaylaşıyor.
Artan teknik hizmetler: Veeam Hizmet Kataloğu ve Teknik Kütüphanesi’ndeki örnek olaylar rehberliği ve dokümantasyona erişim, bu işle ilgilenen kıdemli ön satış danışmanlara destek sağlıyor.
Tanıtım ve eğitim yardımı: VASP’ye katılımın dışında iş ortağının seviyesine bakmadan, ayrıcaSatılamayansertifikalı (NFR) lisanslar Availability Suite’i ürün demoları ve eğitim oturumlarında tanıtıma imkanı veriyor.
Marka birlikteliği ve pazarlama: VASP’ler RFP’leri cevaplayacak dokümantasyona sahip olurken, promosyon ve online pazarlama için de logo ve banner’lar kolaylıkla ulaşabilecek.