Yarına Hazırım Platformu ile kurumların büyüme hedeflerine katkı sağlayacak çözümler geliştiren Vodafone Türkiye, güzellik sektörünün lider markalarından Avon için ihtiyaca özel mobil uygulamasını hayata geçirdi. Mobil uygulamayla Avon, saha ekibini genişletme süreçlerinde verimlilik artışı sağladı.

Avon’nin iş süreçlerindeki ihtiyacına yönelik olarak Vodafone’un özel geliştirdiği inovatif mobil uygulama, Avon’un saha ekibi tarafından kullanılmaya başlandı. Doğrudan Satış alanında faaliyet gösteren ve herhangi bir bayi veya mağazası bulunmayan Avon, uygulama sayesinde milyonlarca kadına çok daha hızlı bir şekilde ulaşabiliyor, saha ekibini büyütebiliyor. Vodafone’un mobil uygulamasıyla sunulan yoğunluk haritası sayesinde Avon Bölge Müdürleri, çalışma planlarını potansiyel yeni temsilci yoğunluğuna göre yaparak verimlilik artışı sağlayabiliyor. Çalışmanın verimliliği merkezden takip edilebiliyor. Vodafone’un uygulamasının kullanıldığı bölgelerinde Avon, 2015 yılının ilk 3 ayında verimliliğini %16 artırdı.*

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, şunları söyledi:

“Vodafone olarak, Yarına Hazırım Platformu’yla işletmeleri yarına hazırlayacak çözümler geliştiriyoruz. Şirketlerin dijital dönüşümüne liderlik eden marka olma vizyonumuzla, ihtiyaçlara uygun inovatif teknolojiler geliştirerek, keskin rekabet ortamında işletmelerin ellerindeki kaynakları daha iyi ve verimli kullanmalarına öncülük ediyoruz. Şirketlerin ihtiyaçlarına özel geliştirdiğimiz mobil uygulama ve servislerimize bir yenisini ekleyerek güzellik sektörünün öncü markalarından Avon ile iş birliğimizi hayata geçirdik. Avon’a özel Vodafone mobil uygulamamız, Avon’un dijital bağlantılı bir iş modeline adım atmasını sağladı. Bu sayede Avon, Vodafone çözümüyle iş süreçlerinde verimlilik artışı sağladı. Vodafone olarak müşteri kitlesini ve işlerini büyütmek isteyen tüm firmaları, yarına bugünden hazır olmak için rekabetçilik ve verimlilik sağlayan Vodafone İş Ortağım çözümleriyle tanışmaya davet ediyoruz.”