“Gençlik bir kere yaşanır, özgürce yaşa” sloganıyla gençlere özgürlük alanları yaratmayı amaçlayan Vodafone FreeZone’un düzenlediği 17. Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması’nda şehir elemeleri tüm hızıyla devam ediyor. Büyük finale giden yolda Vodafone FreeZone, müzik coşkusunu Adana’ya taşıdı.
 
Vodafone FreeZone’la Adana’da üç güne yayılan müzik coşkusu, 7 Mart’taki Teoman konseriyle başladı. Teoman, Vodafone FreeZone sponsorluğundaki akustik konseriyle Adanalı hayranlarıyla Çukurova Belediyesi Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. “Yavaş Yavaş” temasıyla akustik konser serisini sürdüren Teoman’a piyano, keman ve gitar üçlüsü eşlik etti. Sevilen şarkılarının akustik yorumlarıyla dinleyicileri mest eden Teoman ayrıca kendisinin de en sevdiği şarkıları seslendirdi.
 
Teoman konseriyle başlayan Vodafone FreeZone Adana etkinlikleri, 8-9 Mart tarihlerinde hafta sonuna yayılan 17. Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması elemeleriyle devam etti. Liseli gençler müzikal yeteneklerini Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde sergiledi. Jüri üyelerinin tam not verdiği genç yetenekler, 26 Nisan’da İstanbul’da düzenlenecek büyük finale katılabilmek için hünerlerini sahnede sergiledi. Adana elemelerinde toplam 14 ilden 259 müzisyen öğrenci yarıştı. Cumartesi ve Pazar günlerine yayılan il elemeleri 1.500 kişilik coşkulu izleyici kitlesinin katılımıyla tamamlandı.
 
Geçen yıl ilk kez Vodafone’un desteğiyle 81 ile açılan yarışma, bu yıl da tüm Türkiye’den liselilerin yeteneklerini müzik sahnesinde sergilemesine destek oluyor. Türkiye’den tüm liselerin katılımına açık olan Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması’nda kazananlar, İstanbul’da yapılacak finalde ödüllendirilecek. Finalde “Yorum”, “Beste”, “Orkestra”, “Sahne Performansı”, “Kız Solist”, “Erkek Solist” ve “Enstrüman” kategorilerinde başarılı olan genç gruplara Vodafone FreeZone’dan sürpriz hediyeler verilecek. Yarışmanın finalinde jüri üyesi olacak Teoman, ayrıca yarışmanın birincisine müzik koçluğu yapacak.