İstanbul’un bir dünya markası olması için son yıllarda spor, sanat, kültür ve müzik alanında büyük yatırımlar yapan Vodafone Türkiye, Vodafone İstanbul Maratonu’na ikinci kez adını veriyor. Birçok yeniliğin olacağı ve festival havasında geçecek maraton, 17 Kasım Pazar günü düzenlenecek. 14 Kasım’da artık gelenekselleşen maraton fuarı Maraton Expo, Sinan Erdem Spor Salonu’nda açıldı.
Vodafone Türkiye ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. arasında imzalanan anlaşmayla “Vodafone İstanbul Maratonu” adıyla koşulacak maratonun fuarı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Osman Avcı ve Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Lütfullah Kitapçı’nın katılımıyla açıldı. Fuar, üç gün boyunca ziyaretçilere açık olacak ve maraton heyecanını canlı tutarak 17 Kasım’daki etkinliğe kadar maraton hakkında kapsamlı içerik sunacak.

Vodafone’dan maratona özel akıllı telefon uygulaması: “VMaraton"
Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Lütfullah Kitapçı, Maraton Expo açılışında Vodafone Türkiye mühendislerinin geliştirdiği VMaraton mobil uygulamasını da tanıttı. Hem Android hem iOS cihazlar için geliştirilen VMaraton uygulaması, İstanbullulara Vodafone İstanbul Maratonu’yla ilgili ihtiyaç duydukları tüm bilgilere kolay bir şekilde ulaşabilmelerini sağlıyor. Bu yıl defa kullanıcılar VMaraton üzerinden Vodafone Cep Bağış ile bağış yapıp bağış toplayabilecek. VMaraton uygulaması üzerinden toplanacak bağışlar ile rekor bağış toplanması hedefleniyor. Ayrıca bağış toplamak isteyen herkes www.vmaraton.com sitesi üzerinden kendilerine profil sayfası oluşturup, sosyal medya ve e-posta aracılığıyla profil sayfalarını paylaşıp, toplayacakları bağış miktarını artırabiliyorlar. Kullanıcılar ayrıca VMaraton uygulmasında ‘Vodafone Cep Sağlık’ ile sağlıkla ilgili bilgilere ulaşabilecek, ‘Avantaj Cepte’ ile de spor ekipmanlarında indirimler kazanacak.
 
İlklerin maratonuna geri sayım başladı
Tarihte kıtalararası koşulan ilk yarış olma özelliğine sahip Vodafone İstanbul Maratonu, 1979’dan bugüne kesintisiz olarak her yıl düzenlendi. Geçtiğimiz yıl ilk kez “Altın Kategori”de koşulan Vodafone İstanbul Maratonu, Vodafone Türkiye’nin desteğiyle güçlenerek dünyanın en iyi 7 maratonundan biri olma hedefiyle maraton (42 km), 15 kilometre koşusu, 10 kilometre koşusu ve halk yürüyüşü olmak üzere dört ana kategoride koşulacak. Vodafone İstanbul Maratonu’nun koşu etkinlikleri 17 Kasım Pazar günü tamamlanacak. Vodafone İstanbul Maratonu, İstanbullulara sporla dolu bir gün yaşatacak.
Ülkemizde düzenlenen spor organizasyonları içinde, kitlesel anlamda en geniş katılıma sahip olan Vodafone İstanbul Maratonu, Türkiye’nin uluslararası nitelikte en önemli koşu etkinliği sayılıyor. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAFF) Vodafone İstanbul Maratonu’na Altın Kategori unvanını layık görüyor. Vodafone, bu önemli spor etkinliğini, bir dünya spor şehri olarak İstanbul’a değer katmak amacıyla ikinci kez destekliyor.
Maraton ile ilgili detaylara www.istanbulmarathon.org sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, şunları söyledi:
“Dünyanın bütün büyük şehir maratonları şehrin isimleriyle koşuluyor. Bu büyük organizasyon, bugünden itibaren ve sonrasında da Vodafone İstanbul Maratonu adıyla yarışılacak. Ülkemiz gelişti ve maratonun yapısını değiştirdik. New York Maratonuna, Vodafone Türkiye temsilcileriyle gittik ve iki organizasyon arasında ne gibi farklılıklar var diye araştırmalar yaptık. New York Maratonu ile Vodafone İstanbul Maratonu arasında hiçbir farklılığımız yok. Onların bizden tek bir farkı var. Sporcuları izlemek için de New York’ta sokaklarda 2 milyona yakın insan vardı. Biz de halkımızı sporun içerisine katmak istiyoruz. Dünya çapında maraton düzenlemek zor iştir. Her yıl daha iyi bir maraton olmasını diliyoruz.”
 
Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Lütfullah Kitapçı, basın toplantısında şunları söyledi:
“Vodafone İstanbul Maratonu’na katılımı artırmak amacıyla bu yıl yurt içi ve yurt dışında birçok etkinlik düzenledik. Mayıs ve Eylül aylarında Vodafone İstanbul Champions Running organizasyonu ile önce 35 şirketten 500, ardından da 50 şirketten 750’ye yakın koşucu Belgrad Ormanı’nda yarıştılar. Amsterdam, Tokyo ve New York Maratonlarında temaslarda bulunduk. Vodafone İstanbul Maratonu’nu daha da büyütmeyi ve dünyanın en büyük 7 maratonundan biri yapmayı hedefliyoruz. İstanbul’un bir maraton başkenti haline gelmesi, her yıl on binlerce sporcu ve turisti çekerek, şehrin ve ülkemizin ekonomisine büyük katkılar sunacak. Vodafone İstanbul Maratonu, İstanbul markasının global arenada yükselmesine de katkıda bulunacak.
Bu sene VMaraton uygulaması üzerinden koşucularımız bağış yapıp aynı zamanda kendileri için özel olarak oluşturabilecekleri bağış toplama profil sayfaları üzerinden, uygulamada bulunan 50’ye yakın sivil toplum kuruluşu arasından kendi seçecekleri biri adına bağış da toplayabilecekler. Akıllı telefon kullanıcıları, VMaraton’u App Store ve Google Play’den ücretsiz indirebilir, diledikleri alanda seçim yaparak bağışta bulunabilir. Tüm İstanbullulara, ‘Gelin, 17 Kasım sabahı kıtaları birleştiren Boğaziçi Köprüsü’nde buluşalım, Vodafone İstanbul Maratonu’nu tek yürek olup hep birlikte yaşayalım’ diyoruz.”
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, şunları söyledi:
“Vodafone İstanbul Maratonu’nu kazanan sporcumuza 50 bin dolar para ödülü veriyoruz. Fakat ödül yönetmeliğimiz gereği bir Türk kazanırsa 100 bin dolar alıyor. Biz bu 100 bin doları ödeyemiyoruz ve her sene onu bütçeye geri koyuyoruz. Yabancılara 50’şer bin doları veriyoruz. İnşallah bu sene 100 bin doları Türk bir sporcuya öderiz. Bu vesileyle Vodafone İstanbul Maratonu’nu daha da geliştirmeyi ve yarı maraton koşusu eklemeyi planladığımızı söylemek istiyorum. Sonbaharda Vodafone İstanbul Maratonu’nu koşuyorsak ilkbaharda da yarı maraton düzenlemek istiyoruz. Bununla ilgili hazırlığımız sürüyor. İstanbul’un bir maraton başkenti olması için Vodafone İstanbul Maratonu’ndan sonra bir de yarı maraton şart. İnsanların maratonda koşmalarını istiyorsanız kendilerini sınayacak bir yarı maraton vermek zorundasınız. Bu yarı maratonu yapabilmek için bütçe çalışmalarımıza başladık. Şehir idaresiyle konuşup bahar aylarında bir Pazar günü yolları kapatıp İstanbul’un güzellikleri içinde bir yarı maraton yapmayı düşünüyoruz.”