Mobil ödeme uygulaması Vodafone Cep Cüzdan’ı yeni özelliklerle geliştirmeyi hedefleyen Vodafone, uygulamaya ‘Gözle doğrulama’ (eye verify) sistemini ekledi.

Bu özellikle şifre kullanmadan sadece göz teması kurularak uygulamaya giriş yapılabiliyor. Vodafone, bu teknolojiyi Türkiye’de sunan ilk operatör oldu. Vodafone Cep Cüzdan, firmanın işbirliği yaptığı kurumlarda kredi kartı ve nakit para olmaksızın ödeme yapmayı kolaylaştıran bir uygulama olarak sunuluyor.
 
Fatura ödüyor
Apple Store ve Google Play uygulama mağazalarından ücretsiz indirilebilen ve indirilme sayısı 183 bini bulan Vodafone Cep Cüzdan’ın ‘gözle doğrulama’ teknolojisi, gözün damar izini kullanarak oluşturduğu Eyeprint ID’yi yüksek güvenli ve şifreli  şekilde saklıyor ve yüzde 99.99 doğruluk payı ile çalışıyor. Cep Cüzdan kullanıcılarına sunulan teknoloji 50 karakterlik karmaşık bir şifre ile eşdeğer güvenlik sağlıyor. Türkiye Finans Katılım Bankası ile işbirliğine de giden Vodafone, Cep Cüzdan kullanıcılarına fatura ödemelerinde 100’den fazla kurumun faturasını sadece abone numarasını kullanarak uygulama üzerinden ödeme imkanı sunuyor. Ayrıca, kullanıcılar, önceki faturalarını buradan takip edip fatura ödemelerini kaydedebiliyorlar. Uygulamada, ‘hatırlatma’ özelliği de yer alıyor.
 
Yatırım yapıyor
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, tüketicilerin hayatını kolaylaştıracak mobil ödeme altyapılarına yatırım yaptıklarını belirterek, “Kasım 2013’te sunduğumuz Vodafone Cep Cüzdan ile tüketicilerimize 90 bin işyerinin yanısıra Multinet ile anlaşmalı 20 binin üzerinde restoran ve kafede de ödeme yapma imkânı sunuyoruz. Bir yandan uygulamamızın kullanım alanlarını sürekli geliştirirken, bir yandan da abonelerimizin mobil ödeme deneyimlerini daha güvenli ve kolay hale getirmek için önlemler alıyoruz” dedi.