İngiliz cep telefonu şirketi Vodafone, birkaç ay önce Amerikan Verizon Wireless'taki yüzde 45 hissesini şirketin ana hissedarı Verizon Communications'a 130 milyar dolara sattığını açıklanmıştı.
Amerikan Federal İletişim Komisyonu (FCC) hisse satışının son adımını tamamlayarak, hisse devrini onayladığını açıkladı.
 
Bu, tarihteki en büyük hisse satışlarından biri
 
Vodafone ve Verizon yıllardır, Verizon Wireless'ın tam kontrolünü ele geçirmek için mücadele ediyordu. Ancak iki şirket fiyatta uzlaşamamıştı.
Scottish Widows adlı şirketin yatırım direktörü Richard Dunbar, Verizon Wireless'ın 100 milyon müşterisiyle çok iyi durumda olduğunu söylüyor.
Dunbar, "Vodafone hissedarları için beklemeye değdi. Daha önce önce şirket çok kazanamıyordu ve ana şirkete temettü ödeyemiyordu. Fakat son zamanlarda şirket iyi bir performans gösteriyor" dedi.
Robert Peston, satıştan gelecek paranın en az yarısının Vodafone hissedarlarına aktarılacağını, bunun sonucunda İngiltere Merkez Bankası'nın nicel genişleme politikası çerçevesinde yaptığı gibi piyasaya yüklü miktarda para pompalanacağını söylüyor.
Paranın geri kalan bölümünün de Vodafone'un Avrupa'daki diğer şirket alımları için kullanılabileceği belirtiliyor.