Spor camiasının önde gelen isimlerinin katıldığı TSYD 51. Yıl Sporun Zirvesi Semineri kapsamında “Sponsorların Türk Sporuna Katkıları” konulu bir panel düzenlendi. Antalya’da düzenlenen panelde konuşan Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Fatih Uysal, yarım yüzyılı aşan tarihiyle TSYD’nin kurulduğu günden beri mesleki bir örgüt olmanın ötesinde Türk sporunun gelişmesine katkılar sunan önemli bir misyon kuruluşu olduğunu söyledi. 
 
Uysal, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de popüler olan futbolun altyapı, teknik, yönetim felsefesi anlamında profesyonelleşmesinde, fair play kültürünün gelişmesinde Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin gerek kurumsal gerekse üyelerinin bireysel çalışmalarının değerli katkıları olduğunu belirtti. Uysal, TSYD’nin futbol dışında da yaz okulları ve modern tesisleri ile toplumda sporun bir yaşam biçimi olarak benimsenmesi adına önemli bir rol üstlendiğini ifade etti. Vodafone’un da dünyadaki en önemli ortak ilgi alanlarından biri olan sporun birçok dalına global çapta önemli yatırımlar yaptığını ve bu global yaklaşımı Türkiye’ye taşıdıklarını belirten Uysal, şunları söyledi:
 
‘Futbolu desteklemeyi sürdüreceğiz’
 
“Vodafone Türkiye olarak sağlıklı yaşam bilincine katkıda bulunarak toplumun yaşam kalitesinin artırılmasını amaçlıyoruz. Toplumların ekonomik ve sosyal gelişiminde sporun işlevinin bilincindeyiz. Spora, sporcuya ve spor yapan herkese destek veriyoruz. Türk spor tarihinin en büyük ve en önemli anlaşmasını Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile hayata geçirdik. Stat isim hakkı ve takım ana sponsorluğu konusunda sözleşme imzaladık. Yeri, konumu ve tarihiyle; geçmişi, kulübü ve camiasıyla Beşiktaş Kulübü, Vodafone markasına çok yakıştı.”
 
Vodafone Arena yalnızca bir stat değil, çok amaçlı şehir kompleksi
 
“Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile yaptığımız anlaşma çerçevesinde inşa edilen Vodafone Arena, sporun yanı sıra çok amaçlı ve İstanbul’a hizmet edecek, kültür-sanat, müzik ve eğlence faaliyetlerine ev sahipliği yapacak bir şehir kompleksi olacak. Vodafone Arena’nın 40 bin kişilik koltuk kapasitesi olacak. Taraftarlar, teknolojik yatırımlarımızla inşa edilen stadyumda maksimum futbol keyfi yaşayacaklar. Vodafone Arena, Türkiye'nin ilk akıllı stadyumu olacak. Avrupa ve Amerika'nın birçok yeni stadyumunda hayata geçirilen ‘StadiumVision’ çözümü ve genişbant mobil ve Wi-Fi ağıyla donatılacak Vodafone Arena, taraftarlara ve ziyaretçilere maç günleri unutulmaz bir dijital deneyim yaşatacak. Akıllı stadyumun çok sayıda noktasına yerleştirilecek farklı boyutlarda HD ekranlarda taraftarların röportajları, canlı yayını, istatistikleri, promosyonları ve o an oynanan diğer müsabaka sonuçlarını izlemelerini sağlayacak. Yüksek hızlı mobil ve Wi-Fi internet bağlantısı ile akıllı telefonlara stadyum içinde internet hizmeti, canlı maç yayını gibi içerikler anında ulaştırılacak.”
 
“Sporun tabana inmesini ve yaşam kalitesinin artmasını amaçlıyoruz”
 
Fatih Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de sporcu yetişmesine ve altyapının zenginleşmesine katkıda bulunmak ve Türkiye’yi dünyanın öncü spor ülkelerinden biri yapma amacıyla çalışıyoruz. Sağlıklı yaşam bilincinin ve sporun tabana inmesini ve toplumun yaşam kalitesinin artırılmasını hedefliyoruz. Bu amaçla 2012’de olduğu gibi 2013’te de Kasım ayında koşulan İstanbul Maratonu’nun isim sponsoru olduk. Vodafone İstanbul Maratonu, her yaştan geniş halk kitlelerinin kardeşlik ve dayanışma içinde spor yapmasını sağlayan çok değerli bir etkinlik. Vodafone olarak bizim spora bakışımızı mükemmel yansıttığı ve Vodafone değerleriyle örtüştüğü için İstanbul Maratonu’nu desteklemeyi sürdüreceğiz.”