Intuos Creative Stylus 2 ve Bamboo Stylus fineline, 2015 if tasarım ödüllerinde birincilik ödülü aldı. Her iki akıllı tablet kalemi, 3209’dan fazla girişin yapıldığı ve dolayısıyla if desıgn awards’ın dünya çapındaki itibarının temelini teşkil eden Product (Ürün) kategorisinde başarılı oldu.
iPad için geliştirilen Bamboo Stylus fineline ve  Intuos Creative Stylus 2  olmak üzere her iki akıllı kalemin inovatif tasarımı, tasarım, kalite, rötuş, malzeme seçimi ve inovasyon düzeyi gibi tasarımları dikkate alarak değerlendirme yapan uzmanlardan oluşan jüri heyetini etkilemeyi başardı. Wacom’da Teknoloji Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Heidi Wang, “Tablet kalemlerimiz için bu yılki if design awards’ı kazandığımız için çok gurur duyuyoruz. Kalem teknolojisinde öncü firma olarak, Wacom dijital platformlar üzerinde yaratıcı ifadeler ve fikirlerin teşvik edilmesini sağlayan ürünler ve yazılım programları üretmekte. Her iki kalemimizde son teknoloji ve kullanıcı odaklı tasarım kullanıldı ve  bu ödüller hala doğru yolda ilerlediğimizin bir göstergesi.” Dedi.
 
Bamboo Stylus fineline
Bamboo Stylus fineline, yüksek hassasiyette olup iPad üzerinde not almak, el yazısıyla yazmak, karalama yapmak ve navigasyon için ince uca sahip bir kalemdir, ayrıca önde gelen not alma ve pdf işaretleme uygulamaları ve Wacom Banboo Paper uygulaması tarafından desteklenmektedir. 1,024 baskı düzeyiyle, kağıt üzerine kalemle yazıyormuşçasına doğal bir his yaratır, sonuç olarak gerçek gibi görününen bir yazı ve ince nüansların bulunduğu çizimler elde edilebilir. Avuç içi engelleme (palm rejection) desteği ile yazı yazmak artık daha rahat ve daha kolay. Bamboo Stylus fineline, şık eğimli bir tasarıma sahip olup yüksek kalitede malzemelerden yapılmıştır ve yumuşak dokunuşlu alüminyum ile son rötuşu verilmiştir. Beş renkte üretilmiştir. İnce ucu (1.9mm) oldukça dayanıklıdır ve kolaylıkla değiştirilebilir.
 
Intuos Creative Stylus 2
Ressamlar ve tasarımcılar için tasarlanan Intuos Creative Stylus 2, iPad üzerinde skeç eskiz, çizim ve boyama çalışmalarında görünürlük sağlamak ve karmaşık ayrıntıları kolaylaştırmak için ince ve sert bir uca sahiptir. 2,048 baskı seviyesi ve avuç içi engelleme desteği olan bu kalem, başlıca grafik uygulamalarını desteklemektedir ve iPad üzerine kalemle yapılan en hafif bir dokunuşu bile tıpkı kağıt üzerine kalemle veya kanvas üzerine fırçayla yapılan darbe gibi algılamaktadır. Kullanıcı deneyimi, kalemi iPad’e ve Wacom’un bulut hizmetlerine sorunsuz bir şekilde bağlayan Bluetooth 4.0 sayesinde daha da zengilenştirilmiştir.
Intuos Creative Stylus 2, güzel bir tasarıma sahiptir ve fırçalı alüminyum ve yumuşak bir silikon kullanılarak üretilmiştir. Siyah ve gri renklerde mevcut olan bu tasarım aracı aynı zamanda özellikle uzun saatler çalıştıktan sonra rahatlık sağlayan ergonomik bir şekle sahiptir. USB ile şarj etme olanağı mevcuttur, ön kısmı konik yapıda olduğu için çeşitli tutma tarzlarını destekler ve kullanım kolaylığı için yan taraftan açılır ve kapatılır. Kaliteli tasarım ve üstün özelliklerin bir araya geldiği bu kalem, kreatif alanındaki kişilerin istediği zaman istediği yerde çalışmasına imkan tanır.