Microsoft, geliştiricilere yönelik düzenlediği Build konferansında Windows Phone 8.1 ve Windows 8.1 Update güncellemelerinin yeni özelliklerini ve kullanıcıların özlediği ‘Başlat Menüsü’nü duyurdu.



Etkinlikte ilk kez karşımıza çıkan Windows 8.1 Update 1'in en heyecan verici yeniliği, kullanıcıların özlediği 'Başlat Menüsü’nü geri gelmesi oldu. Microsoft sonunda kullanıcıların taleplerine kulak vererek menünün yenilenmiş ancak, eski işlevlerini yerine getiren bir halini Windows 8.1 Update 1'e dahil etti.
Tabletlerde iyi bir deneyim sunsa da, fare ve dokunmatik yüzeye sahip bilgisayarlarda kullanım güçlüğü yaratan tam ekran ve çoklu uygulamalara da düzenleme geldi. Update 1 ile masaüstü uygulamalarını kapatır gibi, sağ üstteki tuşlar ile tam ekran uygulamaları kapatmak ve simge durumuna küçültmek mümkün olacak.
Metro arayüzüne göre tasarlanmış tam ekran uygulamaları kullanırken, Başlat Menüsü’ne ulaşmak da bir hayli kolay olacak. Tek yapmanız gereken, fare imlecini ekranın alt bölümüne götürmek; gizli olan menü anında belirecek.
Windows 8.1 Update 1, 8 Nisan’da ücretsiz olarak sunulacak.