Kar amacı gütmeyen, kendisini insanlığa yararlı teknolojilerin geliştirilmesine adamış teknik ve profesyonel bir kuruluş olan IEEE dünya üzerinde 192 bilim adamını seçti. İngilizce açılımı "Institute of Electrical and Electronical Engineers" (Elektrik Elektronik Mühendisleri Enstitüsü) IEEE, 5 Türk bilim adamını bu listeye dahil etti. Dünya üzerinde 150 ülkede toplam 400,000'e yaklaşan üye sayısı ile giderek genişleyen IEEE, bilgisayar mühendisliği, biomedikal teknoloji, elektriksel güç, telekomünikasyon, uzay elektroniği, tüketici elektroniği gibi bir çok teknik alanda otorite olurken, belirtilmiş alanlarda dünyada çıkan tüm yayınlarin yüzde 30 gibi yüksek bir diliminin sahibidir.
Her yıl üyeleri arasından bilimsel başarıları için seçtiği bazı üyelerine "fellow" ünvanı veren  IEEE, 2014 yılı için de dünyanın çeşitli ülkelerindeki bilim insanları arasından 192 kişiyi seçti. Bu kişilerden 5'i Türk:  Dilek Hakkani-Tür, Fatih Porikli, Haldun Özaktaş, Metin Sitti ve A. Galip Ulsoy.
Dilek Hakkani Tür, Amerika Microsoft'da araştırmacı olarak görev yapıyor. Master ve Doktorasını Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde tamamlayan Hakkani konuşma dilinin işlenmesi konusunda yaptığı çalışma ile bu ünvana layık bulundu. Sinyal İşleme ve optik alanında çalışmalar yapan Haldun Özaktaş, Bilkent Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde Profesör olarak görev yapmakta. Metin Sitti, Boğaziçi Elektrik Elektronik mezunu ve Carnegie Melon Üniversitesi'nde mikro ve nano robotik kapsüller konusunda Profesör olarak çalışmakta. Avustralya Ulusal Üniversitesi'nde akademisyen olarak görev yapan Fatih Porikli Bilkent'ten mezunu olup, kamera bilgisayar sistemleri konusunda çalışmakta. Ann Arbor Üniversitesi-Michigan'da Profesör olarak görev yapan A. Galip Ulsoy ise dinamik sistemler ve otomatik kontrol konusunda çalışmalar yürütmekte.
IEEE ayrıca her yıl, 900'ün üzerinde standardın belirleyicisi durumunda olup, 300'den fazla konferans düzenleyerek elektronik sektörüne hizmet ediyor.