SpaceX'in patronu çalışanlarına yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük roketi olan Starship'in yaklaşık yüzde 20 oranında uzayarak nihayetinde yaklaşık 150 metre olacağını söyledi.

Ayrıca Musk'a göre gelecekteki Starship 3, SpaceX'in 10 milyon dolarlık daha küçük roketi Falcon 1'den çok daha ucuza mal olacak. Milyarder, tamamen yeniden kullanılabilmesi sayesinde Starship'in fırlatma başına maliyetinin 2 ila 3 milyon dolara kadar düşebileceğini düşünüyor.

6 Nisan'da yayımlanan açıklamada Musk, "Bunlar akla hayale gelmeyecek rakamlar" dedi.

Hiç kimse bunun mümkün olabileceğini düşünmemişti. Ama bunu başarmak için hiçbir fizik kuralını bozmuyoruz.

Astronotları Ay'a taşıması planlanan Starship'in sıradaki test uçuşunun mayısta yapılması bekleniyor fakat bundan önce ABD Federal Havacılık İdaresi'nin fırlatma izni vermesi gerekiyor. 4. fırlatmanın planlanan zamanda gerçekleşmesi halinde iki test uçuşu arasından iki ay gibi bir süre geçmiş olacak.

14 Mart'taki üçüncü test uçuşunda Starship, uzaydaki güzergahın neredeyse hepsini tamamlayarak daha önce hiç olmadığı kadar uzağa gitmiş ancak Dünya'ya dönerken parçalanmıştı.

Musk 4. uzay uçuşu denemesinde roketin üst kısmının Meksika Körfezi'nde yer alan "esasen sanal bir kuleye" inmesini hedeflediğini söyledi. Buradaki amaç sanki bir kule varmış gibi aracı okyanusa indirmek. Şirket bunu güvenli bir şekilde gerçekleştirdikten sonra Teksas'taki Starbase'i iniş alanı olarak kullanmayı planlıyor.

Milyarder ayrıca Starship'in üst kısmını Starbase'e göndermeden önce aracın kontrollü bir şekilde arka arkaya iki kez suya inmesini istiyor.

Meksika ya da ABD üzerine enkaz yağdırmak istemiyoruz.

Space X'in Starship roketinden rekor mesafe

 

İlk 2 deneme hüsranla sonuçlanmıştı: Starship ile iletişim koptu!

 

'Tarihin en güçlü roketi' Starship fırlatma sonrası patladı!