Yazıcı alanında dünya lideri HP, çıkardığı yeni modeller ile bu sektöre yön veren ve kullanıcı tercihlerini belirleyen bir şirket olarak karşımıza çıkıyor. Şirket, son çıkardığı modellerde sayfa çıkış hızları, baskı kaliteleri, güç ve kartuş tüketimlerini daha da iyi seviyelere getirdi. HP, ayrıca yeni modellerde daha az gürültülü ve kablosuz bağlantı teknolojilerinde de önemli düzenlemeler yaptı. Peki, bugün inceleyeceğimiz Deskjet 4515 kullanıcılara neler sunuyor? Şimdi hep birlikte yazıcıya daha yakından bakalım.


 
Hepsi bir arada çözüm
HP'nin Deskjet 4515 modeli hepsi bir arada çözüm olarak sunuluyor. Yazıcı baskı yapabiliyor, kopyalama ve tarama işlevlerini yerine getirebiliyor ve öte yandan fotoğraf baskısı da alabiliyor. Önce kısaca yazıcının tasarımına değinelim.
 
Siyah renkli yapıda olan Deskjet 4515, standart boyutlara sahip. Ona masa üzerinde biraz yer ayırmanız gerekiyor. Alt kısımda kağıt tepsisi, ön yüzde dokunmatik bir ekranı ve hemen onun yanında SD kart girişini görebiliyoruz. USB yoluyla kolaylıkla bağlanabilen yazıcı fazlasıyla hızlı şekilde kullanıma hazır hale gelebiliyor.
 
Deskjet 4515'in orta kapağını kaldırarak kartuşlara erişebiliyorsunuz. Kartuş değişimi oldukça kolay. Kapağı açınca kartuşlar değiştirilmek üzere orta kısma ilerliyor. Kartuşu yenisi ile değiştirdikten sonra kapağı kapattığınızda yazıcı kullanıma hazır hale geliyor. Ancak bu noktada Deskjet 4515 ile ilgili olarak şunu da söylemek lazım: Kartuş değiştirdikten sonra bazen kartuşlar tanınmayabiliyor. Biz kartuş değiştirirken yazıcının yeni kartuşu tanıması için işlemi birkaç kez tekrarlamak durumunda kaldık. Ürünü yakından incelerken buna dikkat etmekte fayda var.


 
Baskı kalitesi
Deskjet 4515'in performansından bahsedelim. Yazıcının özellikle fotoğraf baskısı üzerinde durduk. Yazıcıyla pek çok fotoğraf baskısı alma şansımız oldu. Aldığımız sonuçlar oldukça etkileyiciydi. Renk doygunluğu gayet yerinde fotoğraflar basabilen cihazın performansını rakamsal olarak değerlendirmemiz gerekirse 10 üzerinden 8 verdiğimizi söyleyebiliriz. Gerek fotoğraf baskısı, gerek standart yazdırma işlemlerinde hızıyla da iyi bir performans sergileyen Deskjet 4515, pek çok yazıcıya oranla çok daha sessiz çalışmasıyla da beğenimizi kazandı.
 
Deskjet 4515, kablosuz bağlantı desteği sunuyor. Wi-Fi üzerinden bağlanabileceğiniz cihaz, böylece ağ üzerinden kullanım imkanı sağlıyor. Bunun yanında mobil uygulama sayesinde cep telefonu ve tablet üzerinden de bağlanmak mümkün. Bunun için HP Printer Control uygulamasını indirmeniz gerekiyor.
 
Kolay kullanılabilmesi için dokunmatik olarak yerleştirilen ekrana da değinelim. Yazıcıyla ilgili tüm ayarları bu ekranı kullanarak yapılandırabiliyorsunuz. Ancak bazen algılamada sorun yaşatabiliyor. Bu nedenle ekranı kullanırken biraz fazla bastırmanız gerekebiliyor.
 
Son olarak Deskjet 4515'in kartuş kullanımından bahsedelim. Özellikle renkli fotoğraf baskısında kaliteyi en iyi seviyeye getirdiğinizde renkli kartuşu çabuk tüketmeniz mümkün. Üç renkli kartuş fiyatı ise yaklaşık 30 TL civarında. Muadillerinde de durum pek farklı değil elbette, hatta daha pahalılarını görebiliyoruz. Ancak yine de kartuş fiyatları yazıcı tarafında halen kullanıcıları en çok düşündüren etkenler arasında olması üzücü doğrusu. Neyse ki, Deskjet 4515 kutu içeriğinde birer siyah ve renkli kartuş bulunduruyor.