IFA 2014 telekominikasyon fuarı başladı. Berlin’de düzenlenen fuarda bu yıl televizyon teknolojilerine ağırlık verildi. LCD ekran televizyonlar bu sene Dünya Kupası’ndan esinlenerek düz yerine içbükey ekranlarıyla görücüye çıktı.

5 yıl önce 3D televizyonlarla başlayan büyük ekran çılgınlığı zamanla yerini Oled ışıklı ekranlara bırakmıştı. Şimdiyse evlerimiz içbükey televizyonlarla süsleneceğe benziyor.

Son sürüm ekranların faydalarını LG Electronics satış ve pazarlama ekibinden Alexander Krüger anlattı:
“Bu ekranlar tüm odaya televizyon izletme imkanı tanıyacak. Örneğin düz bir ekranda tam olarak merkeze odaklanmanız gerekir ancak içbükey ekran tipine sahip bir televizyonda ekranın sağına ya da herhangi bir tarafında odaklandığınızda da kaliteli bir görüntü alırsınız.”

Elbette seçim tüketicinin… Samsung ve LG 2015 modellerinde düz ekran modellerine de yer veriyor. Samsung’un piyasaya sürdüğü ve firmanın deyimiyle dünyanın en büyük içbükey UHD televizyonu ise görülmeye değer. 300 ekran televizyon tek tuşta şekil değiştiriyor.

Ancak herkes içbükey ekranların başarı getireceğinden emin değil. Teknoloji dergisi yazarı George Schnurer konuya şu sözlerle açıklık getiriyor:
“Bu televizyonlar iyi görüntü verebilmeleri için en aşağı 140 ekran olmalı. Daha küçük televizyonlarda her hangi bir fark gözlenemez. Ayrıca eğer grup halinde televizyon izlenecekse ekranın tam karşısında oturmayan kişiler kaliteli bir görüntüye sahip olamayacak. Resmin doğru algılanması için sanılanın aksine televizyonun tam karşısında oturmak gerekiyor.”

Japon devi Toshiba ise birkaç farklı televizyon modeliyle geleceğin ekranını seçme şansını izleyiciye bırakıyor. Banyo aynasına yerleştirilen akıllı ekranlarla tüketiciye televizyon izleme şansı veren Toshiba vücut ağırlığını ölçüyor ya da günlük diyet listesini bu ekrandan paylaşıyor.