Samsung Electronics yeni premium kompakt sistem kamerası Samsung NX1 için yeni bir kampanyanın lansmanını yaptı. Joseph Gordon-Levitt ve yapım şirketi hitRECord'la kurulan yeni ortaklığın bir sonucu olan ve "In a City" (Şehirde) adı verilen kampanyada Gordon-Levitt, dünyanın çeşitli yerlerindeki kentlerden esinlenen bir kısa filmin yönetmenliğini yapacak. Film, tamamen, NX1 kullanılarak 4K UHD görüntü kalitesiyle çekilecek.
 
Samsung Electronics Küresel Pazarlama, IT ve Mobil Bölümü İdari Başkan Yardımcısı Younghee Lee: "Bu projede Joseph'le ortaklık kurduğumuz için çok heyecanlıyız. Onun yaratıcılığı ve yeteneği ile NX1'in özellikleri bir araya gelince ortaya, dünyanın çeşitli yerlerindeki tüketicilerin hayatlarından kesitler sunan, unutulmaz bir kısa film çıkacağından hiç kuşkumuz yok. Gelişmiş özellikleriyle mükemmel bir çekim deneyimi sağlayan NX1 ile Joseph gibi yönetmenler ekipmanlarının teknik performansı konusunda herhangi bir kaygı yaşamaksızın hikâyelerini anlatmaya odaklanabilirler” dedi.
 
Joseph Gordon-Levitt ise: "Sinematografi, bir film yapım sürecinin en güçlü yönlerinden biridir. Bir sahnenin ya da anın atmosferini görsel olarak ifade etmek, bir hikâyenin anlatılmasında en az senaryo, müzik ya da oyuncuların performansı kadar önemlidir. Bir sanat yapıtı yaratırken araçlarınızın hedefinizle uyumlu olduğunu ve teknolojinin sanatsal vizyonunuzu sınırlamak yerine ona güç vereceğini bilmek önemlidir. Samsung NX1'le çekimlere başlamak ve hitRECord ailesiyle çalışmak için sabırsızlanıyorum ve gerçek anlamda özel bir şeyler yaratabileceğimize inanıyorum."
"In a City" kampanyasında Joseph Gordon-Levitt dünyanın çeşitli yerlerindeki kentlerin sokaklarında dolaşarak bu kentlerde yaşayan insanların gündelik hayatlarının ritmini keşfedecek ve her kente kendi benzersiz karakterini kazandıran deneyimleri ve etkileşimleri kayda geçirecek. Kampanyada, ayrıca, yetenekli sinemacı, müzisyen ve şarkı sözü yazarlarından oluşan hitRECord camiasından kitle kaynak kullanımı yoluyla edinilen içerik de kullanılacak.
 
Film yapmayı daha kolay ve daha zevkli hale getiren ve hem Cinema 4K'yı hem de Ultra HD (UHD) video kaydını destekleyen ileri özeliklere sahip olan Samsung NX1’in entegre HEVC Kodlayıcısı (H.265), kullanıcıların kaliteden ödün vermeksizin video kliplerini sıkıştırmalarına ve depolamalarına olanak sağlıyor. Manüel pozlama kontrolü, odak pikleme, zebra ayarı, mikrofon ve kulaklık portları ile yönetmenlerin hayatlarını kolaylaştırmayı hedefleyen NX1 Bluetooth ve Wi-Fi özellikleri ile de mevcut en ileri bağlanırlığı sunarak kullanıcıların UHD televizyonda UHD filmleri kablosuz olarak izlemelerini mümkün kılar.