Sony, görüntülü konferans sistemleri ailesine 60 fps'de 1080p çözünürlüğe kadar destek veren yeni PCS-XC1 modelini ekledi. Güçlü ancak kullanımı kolay bir HD sistem olan PCS-XC1, sunduğu üstün görüntü ve ses kalitesi, kablosuz uyumluluğu avantajı ve çok yönlü işbirliği araçlarıyla şirket toplantılarının dünyanın her yerinde düzenlenmesine imkân tanıyor. Ürün, Kasım 2014'ten itibaren Türkiye'de satışa sunulacak.
PCS-XC1'in Exmor® CMOS sensörü ve View-DR teknolojisi, pencereden gelen ışığın yakınında çekim yaparken veya diğer zorlu ofis aydınlatma koşullarında (örneğin bir projektör kullanılıyorken) net görüntüler üretiyor. View-DR teknolojisi bunun için her bir pikselin parlaklığını ayarlayarak gölgeleri ortaya çıkarıp aydınlık noktaları yumuşatıyor ve PTZ kamera, istenen görüntüleme açısını desteklemek için ayarlanabiliyor.
Standart sistem 60 fps'ye kadar 720p çözünürlükte HD görüntüler iletebiliyor. İsteğe bağlı PCSA-RXC1 HD yükseltme yazılımı, iletim kabiliyetini 1080/60p'ye çıkararak her biri 1920x1080 çözünürlükte olan HD konferans videosunun ve H.239 ile uyumlu masaüstü ekran görüntüsünün 30 fps'de eşzamanlı olarak iletilmesine imkân tanıyor. Sistem bu yükseltmeyle birlikte yüksek çözünürlüklü görüntülerin paylaşılmasını gerektiren tasarım konferansları ve benzer etkinlikler için ideal hale geliyor. PCS-XC1'in ses optimizasyonu teknolojisi, ortam akustiğini ve mikrofon pozisyonunu ayarlayarak yüksek kaliteli ses sunuyor. Bu teknolojiye eşlik eden yeni mikrofon aralığı ayarı özelliği, mikrofona hem uzak hem de yakın seslerin net bir şekilde üretilmesini sağlıyor.
Kompakt, entegre bir ünite olan PCS-XC1, 1,8 kg'lık ağırlığıyla kolayca taşınabiliyor. Taşınabilirlik sayesinde ürün, kalabalık odalar, konferans odaları ve her büyüklükten ofis alanları için ideal bir çözüm sunuyor. İsteğe bağlı PCSA-WXC1 kablosuz yazılımının yüklenmesi ve USB kablosuz LAN modülünün takılmasıyla kablosuz LAN üzerinden kolayca mobil görüntülü konferans gerçekleştirmek mümkün hale geliyor.
Sony Europe Görsel İletişim Çözümleri Ürün Müdürü Alessandro Marcello "PCS-XC1 mobil katılımı gerçeğe dönüştürüyor. Hareket halindeyken konferanslara katılmak için tek yapmanız gereken şey, Sony'nin mobil erişim yazılımını (PCSA-SAG1) PCS-XC1 sistemine yüklemek ve H.323 ile uyumlu IPELA Communication Mobile uygulamasını (PCS-MEP) tabletinize veya akıllı telefonunuza yüklemek. Cazip fiyatı ve güçlü isteğe bağlı özellikleriyle PCS-XC1, birçok müşteri için etkili, yüksek maliyet performansına sahip bir çözüm sunuyor. PCS-XC1, geleneksel sınırları aşarak görüntülü konferansları odalardan çıkarıp esnek ve taşınabilir bir hale getiriyor." diyor.
 
Diğer başlıca özellikler
- HD akış: Toplantıları masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda tarayıcılardan izleyin
- HD kayıt: USB belleğe kayıt yapın
- Not ekleme: Ayrı satılan kalemli tableti kullanarak videolara ve fotoğraflara not ekleyin[2]
- Sezgisel grafik kullanıcı arabirimi: Yarı saydam, basamaklı menü, videonun her zaman görünür olmasını sağlar
- Kensington Güvenlik Yuvası, hırsızlığa karşı koruma sunar